Vali Çakacak Sivaslı’daki Okul İnşaatlarını İnceledi

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Sivaslı ilçesinde inşası süren Dursun Yalım Anadolu Öğretmen Lisesi ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu ek bina inşaatlarını yerinde inceledi.

Mart ayında temeli atılan ve hayırsever Yalım ailesi tarafından inşaatına başlanan Dursun Yalım Anadolu Öğretmen Lisesi ve İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Cumhuriyet İlköğretim Okulu 8 derslikli ek bina inşaatında incelemelerde bulunan Vali Özdemir Çakacak, Kaymakam Mehmet Levent Kepçeli’den inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı. Uşaklı hayırseverlerin eğitime katkısının kendilerini sevindirdiğini belirten Vali Çakacak, “Hayırseverlerimiz derslik inşasında devletle yarışıyor” dedi.

Hayırseverlerin katkısının yanı sıra Özel İdarenin de eğitime büyük destek verildiğini belirten Vali Özdemir Çakacak, “Sivaslı ilçemizde de aynı alanda hem hayırsever hem de İl Özel İdaremizce iki okulumuzun inşaatı devam etmektedir. Bu inşaatlardan İl Özel İdaremizce yapılan Cumhuriyet İlköğretim Okulu 8 derslikli ek binası 2012-2013 eğitim öğretim dönemine yetişecek. Hayırsever Yalım ailesi tarafından yaptırılan Dursun Yalım Anadolu Öğretmen Lisesi ise 2013-2014 eğitim öğretim dönemine yetişmesi hedeflenmektedir” dedi.

Uşak’ta hayırseverlerin derslik inşasında adeta devlet ile yarıştığına da dikkat çeken Vali Özdemir Çakacak , “Uşak’ta Son üç yılda devlet tarafından 89 derslik inşa edildi. Hayırseverlerimiz ise 88 derslik inşa etti. Eğitime yüzde yüz destek kampanyası kapsamında hayırseverlerimiz derslik inşa etmede adeta devletle yarış ediyor. Bu durum da Uşak halkının eğitime bakış açısını bize gösteriyor. Önümüzdeki dönemde de hayırseverlerimizin ilimizdeki eğitim çalışmalarına desteklerinin artarak devam edeceğine inanıyorum. Ayrıca İl Özel İdaremiz bütçesinin elverdiği sürece eğitim konusunda yatırımlara devam edecektir” dedi.

Kaynak: İHA