Kocaeli Dağcılık Kulübü Doğa Yürüyüşlerine Devam Ediyor

Kocaeli Dağcılık Kulübü üyeleri, Başiskele ilçesi Tepecik Köyünden başlayarak İnönü yaylasını takip ederek Samanlı dağlarından Aytepe’ye doğa yürüyüşü düzenledi.

25 kişinin katıldığı doğa yürüyüşüne sahibiyle birlikte gelen Zeyna adlı köpek 15 km boyunca doğaseverlere eşlik etti.

Her hafta farklı bir etkinlik düzenleyen Kocaeli Dağcılık Kulübü üyeleri, sabahın erken saatlerinde Real otoparkında bir araya geldikten sonra Başiskele ilçesinde bulunan Tepecik köyüne doğru yola çıktılar. Belirli bir noktadan sonra araçlardan inen Dağcılık Kulübü üyeleri 15 kilometrelik parkuru yaklaşık 6 saatlik bir yürüyüş sonunda tamamladı. Üyeler, belirlenen hedefe ulaştıktan sonra burada sucuk-ekmek eşliğinde günün tadını çıkardı.

Her hafta doğa organizasyonu düzenlediklerini söyleyen Kocaeli Dağcılık Kulübü yönetim kurulu üyesi Yasemin Erkan, “Kocaeli ve Sakarya ilimizin güzel yerlerinden biri İnönü Yaylası Ercuva yaylasında çok güzel bir gün geçirdik. İzmitliler olarak birçoğumuz burnumuzun dibindeki bu güzelliklerin farkında bile değiliz. Her hafta bu tür etkinlikler düzenleyerek doğaseverleri doğayla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kocaeli Dağcılık Kulübü olarak, İzmit’in bu güzelliklerini herkesin görmesi için çalışıyoruz” dedi.

Kocaeli Dağcılık Kulübü 1 Temmuz 2012 Pazar günü Serindere - Müflis Dere Kanyonuna Doğa Yürüyüşü düzenliyor .
Kaynak: İHA