Kırşehir'de Eski Çöp Depolama Alanı Rehabilite Ediliyor

Kırşehir Belediyesi'nin, 25 yıl kullanılan eski çöp depolama alanını rehabilite etmek için çalışma başlatacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, 29 Haziran Cuma günü düzenlenecek törenle çalışmaların başlatılacağını ifade etti.

Çalışmada 25 yıl kullanılan eski çöp depolama alanın çevreye zarar veren tüm olumsuz etkilerinin giderilmesinin amaçlandığını belirten Bahçeci, törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katılmasını beklediklerini anlattı.

Bahçeci, şunları kaydetti:

''2011 yılına kadar günde yaklaşık 110 ton civarında katı atık, Boztepe yolu bölgesinde bulunan sahaya vahşi depolama suretiyle dökülmekteydi. Bu alan şehir merkezine 9 kilometre mesafededir. Bu alanda meydana gelen koku ve sinek gibi diğer haşerelerin oluşumu nedeni ile yerleşimler olumsuz etkileniyordu. Projenin hayata geçirilmesi ile mevcut çöp döküm alanında, çöplerin çevreye olumsuz etkilerini gidermiş olacağız. Eski çöp alanının üzeri kapatıldıktan sonra bitkilerle yeşillendirme yaparak çevreye uyumlu hale getireceğiz.''

Muhabir: Abdullah Yıldız

Yayıncı: Orhan Canbulatel
Kaynak: AA