'Ordu 12. Vosvos Şenliği' Cumartesi Günü Başlıyor

Ordu Valiliğinin katkılarıyla bu yıl 12.si yapılacak olan Vosvos Şenliği 30 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Türkiye'de ilk defa Ordu'da 1995 yılında düzenlenen ve Volkswagen'in bütün dünyada sempati toplayan efsanevi Bettle modeline gönül verenlerin Karadeniz yaylalarında bir hafta boyunca tur atacağı Vosvos Şenliği, 30 Haziran günü mitolojideki Argonot efsanesinin Karadeniz’deki en önemli uğrak yeri olan Yason Burnu’nda toplanacak.

1 Temmuz Pazar günü Yason'da sabah çorbası ikramının ardından Perşembe ilçesine hareket edecek olan katılımcılar yayla alışverişini Perşembe ilçesinde yapacaklar. Daha sonra eskort eşliğinde Boztepe'ye çıkacak olan Vosvos severler, burada Ordu'nun meşhur pidesini yedikten sonra Kurul Kalesi'ne çıkacaklar. Buradan Kuşgediği üzerinden Çekiçoğlu'nda mola verip Yokuşdibi’ne, buradan da Turnalık Yaylası’nda kısa bir mola verecek olan katılımcılar, daha sonra Çambaşı Yaylası’ndaki kalp alanına hareket edecekler. Akşam yemeği ise kampta yenilecek.

2 Temmuz Pazartesi günü İkidere Kamp Merkezi'nde kafe tarafında çay, kahve servisinin ardından bütün günü Susuz Oba Tepesi’nde trekking yaparak geçirecek olan Vosvos severler, ertesi gün kahvaltıdan sonra sırt çantalarımızı alıp 6 saatlik yürüyüşle 7 km sürecek olan Armutalan ve Kale Boynu Ablaktaşı’na yürüyecekler. 4 Temmuz Çarşamba günü Çukuralan Yaylası’na, oradan da Mesudiye-Yeşilce beldesine geçecek olan vo6svosseverler 5 Temmuz Perşembe günü Karagöl’e hareket ederek Çambaşı Semen Obası ziyareti yapacak ve Yaprakbaşı, Bozattaşı üzerinden Karagöl’e tırmanış gerçekleştirecekler. 6 Temmuz Cuma günü Kurtkayası yürüyüşü yapılacak. Akşam ise yaylada Fuat Saka konseri düzenlenecek .
Kaynak: İHA