Kasksız ve Gürültü Kirliliği Yapan Motosiklet Sürücüleri Yakın Takipte

Antalya Manavgat Emniyet Müdürlüğü, gürültü kirliliği yapan ve kask takmayan motosiklet sürücülerini yakın takibe aldı.

Trafik ekipleri, motosikletlere takılması yasak olan, gürültü kirliliği oluşturan ve çıkardığı sesle insan psikolojini bozan motosikletlerin yakalanması için 3 ayrı noktada denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Trafik polisleri, kafasına kask takan sürücüleri tebrik ederken, kasksız sürücülere ise 72 lira para cezası kesiyor.

Emniyet Müdürü Alper Tunga Gündoğmuş, ilçede motosiklet kazalarında ölümlü trafik kazalarının önüne geçmek için 3 yıl önce Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) ve Manavgat Motosiklet Kulübü ile birlikte 'Manavgat Kask Takıyor' kampanyası başlattıklarını söyledi.

İlçede 12 bin tescilli motosikletin bulunduğunu ve meydana gelen kazaların yüzde 12'sini motosiklet kazalarının oluşturduğunu belirten Gündoğmuş, yaptıkları sıkı denetimlerle gürültü kirliliği ve ölümlü kazaların önüne geçmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Kaskın sürücü için emniyet kemeri olduğunu belirten Gündoğmuş, motosiklet kazalarında ölümlerin yüzde 88'inin kask takmamaktan kaynaklandığını söyledi.

Gündoğmuş, "Amacımız, motosiklet sürücülerine ceza yazmak değil, trafikte kendi can güvenliklerini sağlamak. Bunun yanı sıra her yıl binlerce turistin geldiği turizm şehrinde motosikletle yapılan gürültü kirliliğinin önüne geçmek. Sürücülerimizden, kendi can güvenlikleri için motosikletlerine kasklı binmelerini istiyoruz. Motorlu ve motorlu bisiklet kazaları, yaralanmalara bağlı ölümler genelde duran bir nesneye sert bir şekilde çarpmayla meydana geliyor. Kask, bunu engelliyor." dedi.