''Haydi Gençler Meslek Başına Projesi'' Sertifika Töreni Yapıldı

Sosyal Destek Programı tarafından desteklenen ''Haydi Gençler Meslek Başına Projesi'' kapsamında açılan kursları başarıyla tamamlayan 119 kursiyere, sertifikaları törenle verildi.

Üzümlü ilçesinde mesleki eğitime yeni alanlar ve kurslar kazandırmak için Üzümlü Esnaf Sanatkarlar ve Şoförler Odası tarafından düzenlenen ve SODES tarafından desteklenen ''Haydi Gençler Meslek Başına Projesi'' kapsamında açılan ''Kazıcı ve yükleyici operatörlük'', ''greyder operatörlüğü'' ile ''sıhhi tesisat'' kurslarını başarıyla tamamlayan 119 kursiyer için Dereboğazı mesire alanında sertifika töreni düzenlendi.

Erzincan Valisi Selman Yenigün, törende, Erzincan'da 2011 yılında 62 SODES projesinin hayata geçtiğini, 2012 yılında bu sayının bakanlık onayıyla 83'e çıkmasını beklediklerini belirtti.

Erzincanlıların projelerle ilgi gösterdiğini dile getiren Yenigün, ''Vatandaşlarımız projelere itibar etti ve projelerden bir şeyler almaya çalıştı'' dedi.

Üzümlü Esnaf Sanatkarlar ve Şoförler Odası Başkanı İhsan Yeşilbaş da oda olarak gençlere yönelik projeler yaptıklarını anlatarak, ''Açtığımız kurslara gençlerimizin talebi oldukça yoğun oldu. Sıhhi tesisat kursuna 13, kazıcı ve yükleyici operatörlük kursuna 70, greyder operatörlüğü kursuna 36 kişi katıldı'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Törene, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Üzümlü Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Üzümlü Belediye Başkanı Sami Sertadım, Üzümlü Şoförler Odası Başkanı İhsan Yeşilbaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Muhabir: Yakup Bakar

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA