ETSO Yaptıracağı 8 Derslikli İlköğretim Okulu İçin Kahramanmaraş Valiliği İle Protokol İmzaladı

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, ''il genelinde eğitim hamlesi başlattık, derslik sorunumuz giderek azalıyor'' dedi.

Vali Kocatepe, Valilik Salonu'nda, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılacak 8 derslikli ilköğretim okulunun protokolünün imza töreninde yaptığı konuşmada, yeni okulların yapılması için imzalanan yeni protokollerle eğitim hamlesine katkı sağlandığını söyledi.

Eğitimin gelişmesi için hayırsever desteğinin önemine işaret eden Vali Kocatepe, hayırsever iş adamları ile okul yapımına ilişkin 19 protokol imzalandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Kahramanmaraş'ın bin 500 dersliğe ihtiyacı var. Amacımız, bu derslik ihtiyacını en kısa zamanda kapatmak. Yeni eğitim öğretim dönemine kadar yapılan çalışmalar ile 450 dersliği daha eğitimin hizmetine sunmuş olacağız. İl genelinde eğitim hamlesi başlattık, derslik sorunumuz giderek azalıyor. Hedefimiz, 2013 yılı sonuna kadar derslik sorununu çözebilmek. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Bu anlamda, ETSO'nun Elbistan'ın Çiçek köyüne yapacağı 8 derslikli ilköğretim okulu da önemli bir adım.

Bu okulumuzun 2013 yılında eğitim öğretime girmesini hedefliyoruz. Başbakanımız'ın ilimizi ziyareti sırasında 18 hayırsever iş adamına eğitime katkıları dolayısıyla teşekkür plaketleri verildi.

Bu destekler bize güç veriyor. İnşallah kentimizin eğitimde derslik sorununu çözeceğiz. İl genelinde başlatılan eğitim hamlesiyle yeni protokollerle devam ediyor.''

-Kampüs okullar-

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde 20 ilde yaptırılacak ''Kampüs Okul'' projesinin birinin de Kahramanmaraş'ta hayata geçirileceğini belirten Vali Kocatepe, bu projeyle bin 92 dersliğin eğitimin hizmetine sunulacağını ifade etti.

Kampüs okulların 3'ünün kent merkezinde 4'ünün de ilçelerde olacağını aktaran Kocatepe, ''Okullarımızı şehir merkezinin dışına yapacağız. Şehir içindeki orta dereceli okulları biraz daha şehrin dışına taşıyarak küçük çocukların gittiği okullar daha merkezi yerde olacak. Şu anda kampüs okul için arsa arayışı içindeyiz'' diye konuştu.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy ise bir ülkenin gelişmesinde eğitimin çok büyük öneminin olduğunu belirterek, eğitime olan desteklerinin devam ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından okul protokolü Vali Kocatepe ve ETSO Başkanı Paksoy tarafından imzalandı. İmza törenine Vali Yardımcısı Servet Güngör, Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman ve İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan da katıldı.

Muhabir: İsmail Hakkı Demir / Ahmet Caner Baysal

Yayıncı: İsmail Fidan
Kaynak: AA