Rengarenk Paraşütler Eğirdir Semalarını Süsledi

Dünyanın farklı ülkeleri ve Türkiye'nin çeşitli illerinden Isparta'ya gelen Süleyman Demirel Üniversitesi mezunu Havacılık Kulübü üyeleri, paraşütleriyle Eğirdir semalarına renk kattı.

SDÜ Havacılık Kulübü tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Paraşüt Şenliği, Eğirdir'de gerçekleştirildi.

Şenlik kapsamında bir araya gelen 50 sporcu, 650 metre yükseklikteki Karatepe'den yamaç paraşütüyle atladı.

Yaklaşık 15 dakika boyunca rengarek paraşütleriyle Eğirdir semalarında süzülen sporcular, daha sonra Altınkum Plajına iniş yaptı.

Hava Sporları Federasyonu Isparta temsilcisi ve SDÜ Havacılık Kulübü Başkanı Tunahan Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şenliğe aralarında Afrika, İran ve Azerbaycan'da çalışanların yanı sıra Türkiye'nin çeşitli illerinden gelenlerin katıldığını söyledi.

Etkinliğe İran'dan katılan Fırat Nurdoğan da SDÜ'den 2002 yılında mezun olduğunu, daha sonra İran'ın Tebriz kentinde devlet destekli bir projenin müdürlüğünü yürüttüğünü belirtti.

Mezun olduğu tarihten bu yana her yıl Eğirdir'de yamaç paraşütü yaptığını kaydeden Nurdoğan, Eğirdir'in yüksek turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral de sporcularla Altınkum Plajı'nda bir araya geldi.

Paraşüt Şenliği'nin ilçeye renk kattığını, gökyüzündeki sporcuların ilgiyle izlediğini ifade eden Özmeral, yamaç paraşütü sporunun gelişmesi için işbirliği içinde çalışacaklarını, sporculara her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.

Eğirdir'de turizmin hızlı bir ivmeyle geliştiğini belirten Özmeral, ''Gölü, dağları ve doğal güzellikleriyle ilçemizde birçok doğa sporu yapılabiliyor. Bizler de turizmi geliştirmek ve farklı etkinlikleri ilçemize kazandırmak için çalışmaları teşvik ediyoruz'' dedi.

Kendisinin de iyi bir sporcu olduğunu, paraşütle Eğirdir semalarında süzülmek istediğini ifade eden Özmeral, ''Ancak rüzgarın fazla olması nedeniyle isteğimi gerçekleştiremedim. Rüzgarın uçuş için tehlikeli seviyede olması nedeniyle arkadaşlarımız uygun görmedi'' diye konuştu.

Havacılık Kulübü Başkanı Tunahan Demirci, desteklerinden dolayı Başkan Özmeral'a plaket verdi.

Muhabir: Mehmet Erbek

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA