Muradiye’de Öğrencilere Veda Gecesi

Van Öğretmenler Derneği Funda Arar Kültür Eğitim ve Danışma Merkezi Muradiye Okuma Salonu’ndan faydalanan öğrenciler için veda gecesi düzenlendi.

Muradiye İlçesi Okuma Salonu bahçesinde düzenlenen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu, İlçe Müftüsü Selim Duman, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Keskin, sivil toplum örgütü temsilcileri, kamu kurum amirleri ve ilçe halkının katıldığı gece, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Muradiye Okuma Salonu İlçe Sorumlusu İbrahim Kaya’nın yaptığı konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan skeçler sahnelenerek, şiirler okundu. Okuma salonuna katılanlara katılım belgesinin verilmesinin ardından Alpaslan Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmeni Tuncer Savcı tarafından Karagöz- Hacivat oyunu sahnelendi.

İlçede değişik okullarda görev yapan ve okuma salonunda öğrencilere ücretsiz kurs veren gönüllü öğretmenlere teşekkür plaketi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu, öğretmenlerin bu davranışlarının takdire şayan olduğunu söyledi.

Kütükçüoğlu, “Öğrencilerin başarılı olabilmeleri için hafta sonlarını bile feda ederek öğrencilere kurs veren eli öpülesi bu öğretmenlerimize teşekkür az gelir. Bu öğretmenlerimiz okullardaki eğitimlerinden sonra istirahata çekilip, keyiflerince eğlenebilirlerdi. Ancak bunun yerine bütün zamanlarını burada kurs gören öğrencilerimize ayırarak, onların başarılı olabilmeleri için harcıyorlar. Onun için teşekkür az gelir. Allah kendilerinden razı olsun. Bu geceyi düzenleyen ve emeği geçen her gönüllüye teşekkür eder başarılarının devamını diliyorum” dedi

Gece halk oyunlarının ardından müzikle sona buldu .
Kaynak: İHA