Kırşehir’e 36 Müezzin ve İmam Atandı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Kırşehir’e toplam 36 müezzin ve imam atandı. Ataması yapılan memurlar Ramazan'da işe başlayacak.

Yapılan atamalar ile ilgili konuşan İl Müftüsü Mustafa Balık, "Daha önce açıktan atama ile ilimize 25 imam atandı. Fakat 10 imam ve müezzin çeşitli sebeplerle gelip göreve başlamak istemediler. Diğer 15 kişi ise görev talebinde bulundular ve bizde münhal kadrolara göre değerlendirmelerini yaptık. Bunun sonucunda İl Merkezine 3, Kaman ilçemize 4, Çiçekdağı’na 2, Mucur’a 1, Akpınar’a 2, Akçakent’e 2, Boztepe ilçemize de 1 olmak üzere 15 kişinin atamasını yazdık.” dedi.

Balık "İnşallah Ramazan ayından önce bu arkadaşlarımız gelip görevlerine başlarlar. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı sözleşmeli olarak Kırşehir’e 11 imam ve 1 tane de müezzin olmak üzere 12 kişinin atamasını gerçekleştirdi. Bu atamalarla Kırşehir’in ihtiyacı karşılandı. Ancak ilçelerimizde hala 30 civarında boş kadromuz bulunmaktadır. Türkiye genelinde 5 bin 660 imamın sözleşmeli olarak ataması yapılacak. Bu konu ile ilgili müracaatlar 2 -9 Temmuz tarihleri arasında yapılabilecek. Şu an ki atamalarla birlikte Kırşehir’in Müezzin Kayyım-kayyım ihtiyacı %95 oranında karşılanmış oldu.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA