Şamil Tayyar "Jetimizi bir de Kılıçdaroğlu bombaladı"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, düşürülen Türk jeti ile ilgili basın açıklamasında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu'na yazdıkları ile yine çok konuşulacak.

Düşürülen savaş uçağı sonrasında başlayan krizde Başbakanlık'ta Başbakan Erdoğan'la bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu basın toplantısında 'Türk uçağı olduğunun bilinmediği ve yanlışlıkla vurulduğu mazeretinin” gerçekçi olmadığını söyledi.  Başbakan Erdoğan başkanlığındaki hükümetin Suriye yönetimine karşı sergilediği tavrın önemli etkisi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bu saldırının sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki hükümetin Suriye politikasına karşı bir misilleme olduğu kuvvetle muhtemeldir. Suriye 'nin bu saldırısının Sayın Recep Tayyip Erdoğan 'ın, 'Bıçak kemiğe dayandı, artık sabrımız tükendi ' şeklindeki söylemlerinin bir blöften ibaret olduğu algısını başta Suriyeli muhalifler olmak üzere bütün dünyaya taşımak amacında olduğu ihtimal dahilindedir” dedi.

Bu sözlerin üzerine AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Twitter'dan 'Jetimizin düşürülmesini misilleme olarak görüp Suriye'ye meşru müdafaa hakkı tanıyan CHP lideri, jetimizi bir de kendi bombaladı ' dedi.

Şamil Tayyar 'Jetimizi bir de Kılıçdaroğlu bombaladı'

Tayyar dün de Suriye sınırındaki Kazıklı Köyü'ne giderken attığı mesajla güldürdü.

Şamil Tayyar 'Jetimizi bir de Kılıçdaroğlu bombaladı'