AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer Açıklama Yaptı

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, ''Tüm renkleriyle, eşsiz zenginlikleriyle Türkiye kendi içinde bölgesinde ve dünyada yeniliğin, kalkınmanın, barışın, huzurun ve refahın öncüsü olmuştur'' dedi.

Başer, Kadışehri Yelten Köyü Şenlikleri'nde yaptığı konuşmada, kültürel değerleri yaşatmanın önemine değinerek, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Kültürün geçmişle geleceğe birbirine bağlayan en önemli bağ olduğunu ifade eden Başer, ''Güçlü bir toplum, güçlü düşünceler, işler ve değerler demektir. Değerleri olmayan, geleneği bulunmayan, geleneğini gününe taşıyıp yeniden üretemeyen bir toplum dünyaya söz söyleyemez, geleceğe anlam katamaz. Milli, manevi, kültürel değerlerimizin yok olduğu ortamda, kültürel miraslarımızı aktaramadığımız çocuklarımız fast food ile bilgisayar arasına sıkışarak hemşehrilik, akrabalık, komşuluk, gelenek, görenek ve değerlerimizin dışına çıkıyor'' diye konuştu.

AK Parti'nin Türkiye geleneğinden güç alarak, geleceğe yeni bir sentez armağan ettiğini dile getiren Başer, şunları kaydetti:

''Toplumumuzun geleneksel kültüründe var olan ve farklılıkları zenginlik olarak gören değerler yaşatılmaktadır. Tüm renkleriyle eşsiz zenginlikleriyle Türkiye kendi içinde bölgesinde ve dünyada yeniliğin, kalkınmanın, barışın, huzurun ve refahın öncüsü olmuştur. AK Parti olarak bu ülkenin maddi değer ifade eden her türlü ortak sermayesini korumak nasıl görevimizse, kültürel ve düşünsel birikimini korumak da aynı şekilde görevimizdir. Türkiye'nin geleceğinde kültür ve sanat gayretinin nimetleriyle zenginleşmeyen tek bir fert kalmasın istiyoruz. Siyasette, ekonomide, eğitimde ve sosyal niteliği olan her alanda kültür ve sanatın ağırlığını hissetmek, daha medeni, daha insani, daha anlamlı bir dünyada yaşamak için çalışıyoruz. Bir araya gelmeye, getirmeye yardımcı olalım. Bir araya gelecek vesileler bulalım, gelenlere destek sağlayalım. Köprümüz sağlam, faydalarımız yaygın, duygularımız mübarek, katılımlarımız daim olsun.''

Muhabir: Özcan Güney

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA