Narkotik Polisi ve Yeşilay'dan Madde Bağımlılığı İle Mücadele

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Yeşilay, Uluslararası Madde Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Eminönü'nde stant açı,p vatandaşlara madde bağımlılığının zararlarını anlattı.

Etkinlik renkli görüntülere de sahne oldu. Sarhoş gözlüğü takarak yürüyen vatandaşlar, alkol alarak araç kullanmanın tehlikesini uygulayarak gördü. Uluslararası Madde Kullanımı ve Kaçakçılıkla Mücadele Günü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Yeşilay’ın ortaklaşa düzenlediği bir dizi etkinlikle kutlandı. Etkinlik kapsamında Eminönü Meydanı’nda stant açıldı. Vatandaşlar sözlü, uygulamalı ve broşürlerle madde bağımlılığına karşı uyarıldı. Alkolün ve uyuşturucunun zararlarına dikkat çekmek ve yaşanan zorluğu uygulamalı göstermek için gönüllü vatandaşlara sarhoş gözlüğü takıldı. Gözlüğü takanlar düz bir çizgi üzerinde yürümeye çalıştı ancak hedefe ulaşmak kolay olmadı. Gözlüğü taktıktan sonra yaşadıkları sıkıntıyı anlatan vatandaşlar, “Sarhoş gibi oluyoruz. İnsanın başı dönüyor ve bilinci zayıflıyor. Düz çizgi ikiye ayrılıyor.” dedi.

Yeşilay Başkanı Muharrem Balcı, etkinlik kapsamında vatandaşlara seslendi. Balcı, Türkiye’nin uyuşturucu için geçiş güzergahı olduğunu hatırlatarak, ''Ancak ülkemiz sadece bir güzergah değildir. Çünkü son verilere göre ülkemizde hala 500 bin uyuşturucu bağımlısı var. Ülkede madde bağımlılık yaşı 14'e kadar düştü." İfadelerini kullandı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Psikoloji Danışmanı Komiser Uğur Evcin ise, "Madde kullanımı tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de bir gençlik problemidir. O yüzden bu tek başına bir güvenlik problemi değildir. Alınacak önlemler sadece polisiye tedbirlerle sınırlı kalmamalıdır. Sivil toplum kuruluşları ve devletin diğer kurumları ile ortaklaşa yapılacak çalışmalarla madde kullanımına karşı daha da güçlü bir şekilde durulabilir" diye konuştu.

Stantta görev alan Narkotik polisleri, madde bağımlılığına karşı hazırlanan broşürleri dağıttı.

Narkotik köpeği ‘Polo’, vatandaşlara kısa bir gösteri yaparak beğeni topladı. Polo, kutular arasında saklanan uyuşturucuyu saniyeler içerisinde bularak vatandaşlardan alkış aldı.