Yusuf Alagöz, Bartın’da Ki Görevini Tamamladı

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Alagöz, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na müşavir olarak atandıktan sonra düzenlediği kahvaltı ile basın mensupları ile bir araya geldi.

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Alagöz, görev süreci boyunca hiç kimseyi mahçup etmediğini ve çok büyük işlere imza attığını belirtti.

Müdür Alagöz, “Görev sürem içerisinde kimseyi mahcup etmedim. Verdiğim bütün sözleri yerine getirdiğime inanıyorum. Toprağı ve sabanı ile barışık bir çiftçi, çiftçisi ile yatırımcısıyla barışık bir toplum olma yolunda çok büyük başarı sağladığımıza inanıyorum. Bundan sonra görevi devir alacak arkadaşa da elimden gelen bütün desteği vereceğim. Biz hep çiftçilerimize birlik olmalarını söyledik. Birlikten kuvvet doğacağını söyledik. Bartın'da 37 adet kooperatifimiz var. Bu birliği sağlayarak kooperatiflerimizle beraber arı yetiştirebileceğimiz, süt yetiştirebileceğimiz ve damızlık sığır yetiştirebileceğimiz bir birlik kurduk. Burada ki amacımız çiftçilerimiz örgütlenmesini sağlamaktı. Bir yandan da özellikle bakanlığımızın desteklemelerinin birliklere iki kat olduğu için bu çalışmaları gerçekleştirdik. Komşu illere baktığımız zaman onlardan kat, kat ileride olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Bizim kurum olarak en çok önemsediğimiz konuların başında da tarım, sanayi entegrasyonunun sağlanmasıydı. Bu konuda da çok büyük çabalar sarf ettik. Bakanlığımızın da uygulamaya koyduğu Kırsal Kalkınmaya yapılmayanların desteklenmesi projesi kapsamında ilimize 12 tane yüzde 50 hibe destekli fabrika kazandırdık. En az 15 kişi çalıştıran işletmelerimiz var. Bunun yanında Bartın da bir tane balya makinesi yokken, bugün 78 adet balya makinesi var. Bu konuda bizim için son derece önemliydi. Süt sağma makineleri, slaç makineleri gibi toplam bin 311 adet çeşitli marka ve ebatlarda makineleri çiftçilerimize dağıttık. Bu tarım makine, sanayi entegrasyonun alt yapısı oluşturacak son derece önemli çalışmalardandı. Özellikle son yıllarda gerek Milli Eğitim Müdürlüğü, gerek İş-Kur Müdürlüğü ve işin yoğunluğunu üzerine alan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz olarak 41 tane istihdama dayalı kurs açtık. Bu kurslarımıza 25 bayan çiftçimiz katıldı.

Bir taraftan tarımsal bilgileri alırken diğer taraftan da kendi bütçelerine katkı sağlayacak ücretler aldılar. Yaklaşık olarak bin 100 çiftçimizi eğitimden geçirdik. Özellikle de son günlerde organik tarım konusunda birçok spekülasyonlar yapılıyor. Bu konu içinde önceki sene ve bu sene itibariyle yaklaşık 3 bin 500 tane çiftçimize eğitim vererek tarımda ki ilaçların nasıl kullanılması gerektiği konusunda kurslar açtık. Böylece gerek hayvancılık konusunda gerekse kırsal kalkınma, kooperatifleşme konusunda yoğun bir şekilde çalışan personelimi kutluyorum” dedi.

Açıklamanın ardından Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Yusuf Alagöz, gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirerek, gazetecilere teşekkür belgesi verdi .
Kaynak: İHA