Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali 23 Haziran'da Açılıyor

Bu yıl 6.'sı düzenlenen ve yağışlardan dolayı 2 defa ertelenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali’nin resmi açılışı 23 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen ve bu yılki teması Hollywood 2 olarak belirlenen etkinlikte, 12 ülkeden 25 heykeltıraşın eseri yer alacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin de destek verdiği etkinlik uluslararası medya kuruluşları tarafından yakından takip ediliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Festival Direktörü Cem Karaca, “Batı medyasının yanı sıra dünyanın bir ucu diyebileceğimiz Çin, Japonya, Kore, Avustralya gibi ülkelerden Antalya’ya gelen medya temsilcilerinin ilgisi bizi hem şaşırtıyor hem de memnun ediyor. Artık adı Antalya ile bütünleşen ve katılan sanatçı sayısı, alan genişliği, kullanılan kum miktarı gibi özellikleriyle dünyanın en büyük kum heykel organizasyonları arasına yer alan etkinlik, Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı sağlıyor.’’ dedi.

Festivale Alman ve Rus ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Karaca, son yıllarda Türk ziyaretçi sayısında da önemli artış yaşandığını söyledi.

Lara Beach Park’ta düzenlenen Kum Heykel Sergisi 29 Ekim’e kadar her gün 10.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Sergide aralarında Gotfather, Forest Gump, Gladyator, Fifth Element, Apocalypto, Indiana Jones, Predator, Yüzüklerin Efendisi, Wall-e, Mask, Conan, Shrek, Forest Gump gibi filmlerin de yer aldığı 100’den fazla eser bulunuyor. Gece, led aydınlatma sistemi ile ışıklandırılan sergide ziyaretçilere projeksiyon gösterisiyle heykellerin yapım aşamalarını izleme fırsatı sunuluyor .