Önce Köpekleri Zehirlediler Sonra Hayvanları Çaldılar

Çankırı’nın Ilgaz ilçesine bağlı Alpagut köyünde hayvancılıkla uğraşan bir besicinin önce köpekleri zehirlendi, ardından 14 büyükbaş hayvanı çalındı.

14 hayvanı çalınan Muzaffer Güngör yaklaşık 80 bin liralık zararının olduğunu belirtti.

120 kadar hayvan beslediğini söyleyen Güngör, bütün varlığının beslediği hayvanlar olduğunu belirterek, hayvanlarını kurban bayramında satacağını ifade etti.

Güngör, “Et fiyatları düşük olduğu için satmadım. Hırsızlar çocuklarımın geçim kaynağı olan büyükbaş hayvanları çaldılar. 80 bin lira zararım oldu.” diye konuştu.

Konu hakkında açıklama yapan Ilgaz Ziraat Odası Başkanı Hasan Çakır da ilçe merkezi ve köylerinde bazı ailelerin geçim kaynağının hayvancılık olduğunu belirterek, bu gidişle köyde hayvan kalmayacağını dile getirdi. Hasan Çakır, “Hırsızlık gece yarısı saat 02.00 sularında meydana gelmiş. Vatandaş 200 dönümlük bir arazide hayvancılık ve yemcilik yapıyor. Geçtiğimiz haftalarda bize yakın olan Kastamonu’nun Tosya ilçesinde de bir ahırdan 170 koyun çalınmıştı. Hırsızların yöntemleri birbirine benziyor. Ahırın kapısındaki köpeklerden 2 tanesini zehirleyerek öldürmüşler. Daha sonra da hayvanları ana yola indirip kamyona yükleyerek kaçtıklarına dair izler var.” dedi.

Çakır, Tosya’daki hırsızlıktan sonra hem ilçe halkını hem de köyleri ilçe jandarma komutanlığı ekipleri ile gezerek, halkı hırsızlık olaylarına karşı uyardıklarını ifade etti.

Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine, olay yerine gelen jandarma ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alarak ahırda inceleme yaptı. Jandarma ekipleri, olayı gerçekleştiren şahıs ya da şahısların yakalanmaları için geniş çaplı soruşturma başlattı .