Müfettiş Adayları Eğitimden Geçiyor

Marmara Belediyeler Birliği’nde eğitim gören belediyelerde görevli müfettiş yardımcıları, müfettişlik sınavları için hazırlıklarına devam ediyor.

Belediyelerde görevli müfettiş yardımcıları, Marmara Belediyeler Birliği’nde geniş kapsamlı eğitimden geçerek müfettişlik sınavlarına hazırlanıyor. Belediyelerde 3 yıl müfettiş yardımcısı olarak çalıştıktan sonra mevzuat gereği sınavdan geçecek olan müfettiş adaylarına eğitimler, Mülkiye Başmüfettişi Adnan Gürsoy, İBB Müfettişleri Abdullah Aydın ve Aydın Tanrıkulu, Merkez Valisi Enver Salihoğlu ile Türkiye Belediyeler Birliği Yazı İşleri Müdürü Mahmut Çolak gibi konusunda uzman eğitmenler ile mülkiye müfettişleri tarafından veriliyor.

Marmara Belediyeler Birliği Osman Nuri Ergin eğitim salonunda düzenlenen eğitimler kapsamında son olarak “Belediyelerde İş Kanunu” konusunu işleyen Türkiye Belediyeler Birliği Yazı İşleri Müdürü Mahmut Çolak, “50 veya daha fazla işçi çalıştıran belediyeler yüzde 4 özürlü ve yüzde 2 eski hükümlü işçiyi çalıştırmakla yükümlüdürler. Bu kapsamda belediyeler, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49’uncu maddesindeki sınırlamalara bağlı kalmaksızın özürlü ve eski hükümlü istihdam edecektir. Yıllık toplam personel gideri kanunda öngörülen oranları aşarlarsa, İçişleri Bakanlığı’ndan izin alarak istihdamı gerçekleştireceklerdir. Söz konusu yükümlülüğe uyulmaması, çalıştırılmayan her özürlü, her eski hükümlü ve her ay için bin 700’er TL idari para cezasını gerektirir” diye konuştu.

Kaynak: İHA