Konya Şehidini Yüreğine Gömdü

Bölücü terör örgütü üyelerinin Hakkari’nin Dağlıca bölgesindeki karakola düzenlediği saldırıda şehit olan Konyalı Ulaştırma Er Samet Bütün, dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Dün sabaha karşı Hakkari Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki karakola teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan 8 askerin cenazesi, Van'da bugün düzenlenen askeri törenin ardından askeri uçaklarla memleketlerine gönderildi. Şehitlerden Konyalı Ulaştırma Er Samet Bütün ile Astsubay Kıdemli Çavuş Ali Gümüş’ün naaşları da Van’dan Konya’ya getirildi.

Şehit Samet Bütün’ün naaşı Selçuklu ilçesindeki, şehit Ali Gümüş'ün naaşı da Ilgın ilçesindeki baba evine götürüldü. Baba evinde ambulanstan indirilen Şehit Samet Bütün'ün naaşı evinin bahçesinde hazırlanan yere konuldu. Evinin bulunduğu sokağı dolduran vatandaşların Bütün ailesiyle birlikte yaptığı dua ve helalleşmenin ardından şehidin cenazesi Mürşitpınar Camii’ne götürüldü. Şehidin annesi Fadime Bütün, "Ne mutlu bana bugün bir şehit anası oldum." diyerek oğluna veda etti.

Öğle namazının ardından başlayan cenaze töreninde önce şehit Samet Bütün’ün öz geçmişi okundu. Bütün'ün Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksekokulu’nda Pazarlama Bölümü'nde okuduğu ve 2. sınıftan sonra eğitimine ara vererek askere gittiği ve 8 aydır asker olduğu belirtildi.Özgeçmiş okunmasının ardından cenaze namazı kılındı. Şehidin naaşı cenaze namazından sonra askerler tarafından top aracına konuldu. Annesi ve bazı yakınları top arabasının üzerine çıkarak bir süre şehide eşlik etti.

Daha sonra yakınları ve vatandaşlar, şehidin naaşını omuzlarına alarak Konya Şehitliği'ne götürdü. Samet Bütün'ün naaşı şehitlikte dualarla toprağa verildi.

Mürşitpınar Camii'nin çevresindeki bütün evlerin bayraklarla donatıldığı cenaze törenine, şehidin babası Servet, annesi Fadime, iki ağabeyi, yakınları, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya milletvekilleri, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran ile emniyet personeli, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı