Kastamonu'da İlk Boyun Kırığı Ameliyatı Gerçekleştirildi

Kastamonu'da ilk boyun kırığı ameliyatı gerçekleştirildi.

Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi beyin cerrahı Adnan Demirci, gazetecilere yaptığı açıklamada, 13 Haziran'da Araç ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan Havva Kaya'nın , hastanelerinde tedavi altına alındığını hatırlatarak, hastanın ilk yapılan muayenesinde boynunda kırık olduğunu tespit ettiklerini ifade etti.

Kazadan iki gün sonra hastayı ameliyat ettiklerini aktaran Demirci, şunları söyledi:

''Yaklaşık bir saat süren başarılı bir ameliyat sonucunda, hastanın boyun kırıklarını vidalarla tutturarak birbirine sabitledik. Allah'a şükür kaza sonrasında bir felç durumu gelişmemiş, boyunlukla da sabitleyince herhangi bir felç veya güç kaybı meydana gelmedi. Ameliyat olmasa o boyunla yaşayamazdı. Ameliyat sonrası boyunluğunu açtık. Şu anda boyunluksuz geziyor. 6 hafta sonra o bölge tamamen kemikleşmiş olacak. Vidaları da çıkartmamıza gerek yok, o vidalarla hayatını devam ettirecek. Böyle bir ameliyat Kastamonu'da ilk kez gerçekleştirildi.

''

-Kastamonu'ya tatile geliyordum-

İstanbul'dan memleketi Kastamonu'nun Devrekani ilçesine tatil yapmaya gelirken kazanın yaşandığını belirten Havva Kaya da, kazada babası Cemal Kaya'nın hayatını kaybettiğini söyledi.

Ameliyatın ardından kendisini iyi hissettiğini aktaran Kaya, ''Ayağa kalkıp yürüyebiliyorum. Kafeteryaya bile gittim'' diye konuştu.

Muhabir: Yusuf Çelik/Sinan Özmüş

Yayıncı: Neşat Ergül
Kaynak: AA