Hani, Dördüncü Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Cahit Kılıç'ın cenazesi Diyarbakır’ın Hani ilçesi Gürbüz beldesinde toprağa verildi.

Cahit Kılıç’ın Diyarbakır’ın Hani ilçesi Gürbüz beldesinin 4. şehidi olduğu öğrenildi. Şehit Cahit Kılıç'ın cenazesi helikopterle Gürbüz beldesine getirildi.

Burada kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi belde mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine Vali Mustafa Toprak, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Hamzaoğulları, Galip Ensarioğlu, Cuma İçten, Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Hani Kaymakamı İsmail Şanlı, şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gözyaşlarının sel olup aktığı törende babası Galip Kılıç, Diyarbakır Valisi ve milletvekillerine ağlayarak, “Allah rızası için artık bu işi çözün” dedi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise “Herkes bu işi çözmek için uğraşıyor, metin ol, inşallah kısa sürede bu işi hep birlikte çözeceğiz.” diyerek teselli verdi.

ŞEHİT OĞLUNU SON KEZ ALNINDAN ÖPTÜ

Cenazenin helikopter ile beldeye getirilmesiyle tören başladı.

Ardından şehidin cenaze namazı kılındı. Şehit Cahit Kılıç için dualar edildi ve helallik istendi. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefet partisi, Genelkurmay ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı çelenk gönderdi. Omuzlarda mezarlığa taşınan şehidi son kez görmek isteyen annesinin isteği kabul edildi. Anne Hasret Kılıç, şehit oğlunun yüzünü okşadı ve son kez alnından öptü. Diyarbakır Valisi, Türk bayrağını şehidin babasına teslim ettikten sonra tören sona erdi. Bu arada şehit Cahit Kılıç’ın Diyarbakır’ın Hani ilçesi Gürbüz beldesinin 4. şehidi olduğu öğrenildi. Belde daha önce de 3 askerini şehit verdiği belirtildi.