Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO’da Mezuniyet Sevinci

Fırat Üniversitesi (FÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda (MYO) mezuniyet töreni yapıldı.

FÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenine, FÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Yılmaz, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Sosyal Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Ahat Üstüner, yedi bölümden 500 öğrenci mezun etmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, “Bugün FÜ Sosyal Bilimler MYO olarak Turizm ve Otel İşletmeciliği, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Yerel Yönetimler, Dış Ticaret, Pazarlama ve İşletme olmak üzere yedi bölümde 500 öğrencimizi mezun etmenin heyecanını ve sevincini sizlerle paylaşmanın gururunu yaşıyoruz. Önümüzdeki yıl Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı ilk mezunlarıyla bu sayı daha da artacaktır. Kuruluşundan bugüne kadar yaklaşık 25 yıl boyunca başka fakültelerin bünyesinde eğitimini sürdüren okulumuz, üniversitemiz yönetimi sayesinde bu dönemde kendi binasına taşındı. Eğitim öğretimin başarısında uygun fiziki mekanın çok önemli olduğu herkesçe bilinen bir gerçektir. Bu sayede MYO'nun önü açılmış, ileriye daha güvenle bakma imkanı sağlanmıştır. Yeni binamızın kısa sürede tamamlanmasını sağlayan, taşınma ve yerleşmemiz esnasında her konuda bize yardımcı olan başta Rektör Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Kılıç olmak üzere emeği geçen herkese MYO'nun bütün mensupları adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi

Öğrencilere de seslenen Üstüner, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sevgili gençler, MYO mezunu olarak önünüzde çeşitli alternatifler var. Kendi düşüncenizle vereceğiniz doğru kararlar ve bu doğrultuda yapacağınız çalışmalar sizi başarıya ulaştıracaktır. Bizim sizden beklentimiz, aklınızı ve düşüncenizi kimsenin emri altına vermeden, hiç kimsenin maşası olmadan kendiniz, ülkemiz ve milletimiz için doğru olanları belirlemeniz ve bu yolda kararlı bir şekilde yürümenizdir. Girişimci, yaratıcı, sorgulayıcı ve üretici kişiliğinizle bütün engelleri aşacağınıza inanıyorum.” Mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan Sosyal Bilimler MYO İşletme Yönetimi Bölümü’nden Şeyma Aydan ise, hocalarının öğrenme sürecini daha verimli ve zevkli kılmak için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Aydan, "Hocalarımız bize her konuda rehberlik etti. Biz de onların beklentilerini karşılayabilmek için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bundan sonra hayatımızda nerede, ne işle uğraşırsak uğraşalım entelektüel sorumluluğun farkında olmalıyız. Üniversite öncesi aldığımız eğitimin bizi içine soktuğu dar kalıptan biraz olsun kurtulabildiysek, bize verilen bilgiyi eleştirebiliyorsak ve kendimizi geliştirebilmek için çaba sarf ediyorsak aldığımız eğitimin hakkını vermişiz demektir” diye konuştu

Konuşmaların ardından FÜ yöneticileri ve öğretim üyeleri tarafından dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgeleri ve ödüllerinin verilmesiyle tören sona erdi .
Kaynak: İHA