Bahçeli, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Açılışına Katıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, engelli olmanın dünyanın sonu olmadığını belirterek, "Önemli olan engelli evlatlarımıza sosyal beceriler kazandırmak, kendi ayakları üzerinde kalabilme imkânlarını hazırlamak" dedi.

Etimesgut ilçesinde bulunan özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinin açılış törenine Bahçeli'nin yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcıları Sadri Durmaz, Ruhsar Demirel, Mevlüt Karakaya, Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışa gelişinde mehteran eşliğinde karşılanan Bahçeli’ye yoğun ilgi gösteren engelli minikler, MHP liderinin elini öptü.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Bahçeli, "Bu özel eğitim merkezi, geriye kalan yıllar içerisinde, zihinsel yetersizlikleri bulunan ve her türlü engel grubunda olan kardeşlerimizin ellerinden tutmuş ve kucağını açmıştır. Böylelikle engelli kardeşlerimizin kendilerine yetebilecek ve bağımsız yaşayabilecek bir seviyeye gelebilmeleri için var gücüyle gayret sarf etmiştir. Bu itibarla yüzlerde tebessüm oluşturan ve umutları tazeleyen bu eğitim kurumunun kurucu ve yöneticilerini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Her şeyden önce engelli olmak, dünyanın sonu değildir" diye devam eden Bahçeli, şunları kaydetti: “Önemli olan, engelli evlatlarımıza sosyal beceriler kazandırmak, kendi ayakları üzerinde kalabilme imkânlarını ve alt yapısını hazırlamaktır. Bireysel ihtiyaçların karşılanabilmesi ve kendi kendine yetebilirlik ancak bu şekilde güçlenecek ve aile ile eğitim kurumu arasındaki sağlıklı ilişkiyle de arzulanan düzeye gelebilecektir. Buradan istifade eden çocuklarımıza gösterilen şefkat ve sıcaklık, her düzeyde uzatılan ilgi ve yakınlık eli gerek fiziksel gerekse de zihinsel gelişime çok ciddi katkılar sağlayacaktır. Her şey insan içindir. Geleceğin güçlü Türkiye’si, yarınların mutlu ve kudretli millet hayatı, yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik bağlarının sağlamlaştırılmasıyla mümkün olabilecektir. Bunun için her anlamda sağlıklı nesillerin, donanımlı zihinlerin yetişmesi geleceğimizin garantisi ve güvencesidir. Bu önemli vazife de hepimizindir." Bahçeli, açıklamalarının ardından özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Ardından binayı gezen Bahçeli, yetkililerden bilgi aldı .
Kaynak: İHA