CHP’li Öztrak: 'AK Parti Hükümetinde Sezaryen Yüzde 45 Arttı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, AK Parti hükümeti döneminde sezaryen uygulamasının yüzde 45 arttığını belirtti.

CHP’li Öztrak: 'AK Parti Hükümetinde Sezaryen Yüzde 45 Arttı'
CHP Bartın İl Başkanlığı Kongresi’ne katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kürtaj ile ilgili yaptığı değerlendirmeleri eleştirdi.

AK Parti hükümeti döneminde sezaryenin yüzde 45 arttığını belirten Öztrak, "Başbakan son dönemde 'bu ülkenin Haydar Dümen'i ve Güzin ablası olmaya karar verdim' diyor. Ama bakın bunun altında bir şeylerin üstünü örtme çabası var. Diyor ki 'sezaryen olmaz, sezaryen yanlıştır'. Peki Sayın Başbakan sezaryen yanlış ise senin geldiğin günden bugüne kadar bu sezaryen yüzde 45 arttı. Çıkaracaksın sağlıkla ilgili düzenlemeyi yapacaksın, performans kriteri getireceksin, doktor da performansı artırmak için sezaryen yapacak. Şimdi 'sezaryen olmaz' diyeceksin. Yapılan her şeyde 10 yıldır iktidar, artık 'statüko' Tayyip Erdoğan ve ekibidir. Sanki muhalefetmiş gibi kendi marifetini eleştirme kabiliyetine sahip" dedi.

Faik Öztrak, Türkiye'nin ekonomik anlamda da sıkıntıları olduğunu ve cari açığın giderek büyüdüğünü söyledi .
Kaynak: İHA