Armutlu'ya İçme Suyu Arıtma Tesisi Yapılıyor

Armutlu'ya yeni içme suyu arıtma tesisi yapılıyor.

Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, yaptığı açıklamada, ilçede uzun bir süredir hizmet veren arıtma tesisinin ihtiyaca cevap veremediğini belirterek, ''İlçemizin su ihtiyacını karşılamak için göletimizden arıtma tesisimize gelmekte olan bulanık su, yavaş kum filtresi teknolojisi ile çalışan arıtma tesisimizde istenilen düzeyde suyu arıtamamaktadır'' dedi.

Yeni artıma tesisinin yapımına başladıklarını belirten Birkan, ''Armutlu için daha gelişmiş, yeni bir teknoloji kullanılmasına buna bağlı olarak yeni bir arıtma tesisi yapılmasına ve eski tesisin rehabilitasyon çalışmalarından geçirilerek yeni yapılması planlanan tesisin yedeği olarak kalması düşünülmüştür'' diye konuştu.

İlçe halkına sağlıklı su içmesi için çabaladıklarını dile getiren Birkan, şöyle devam etti:

''Tesisimizin temeli atılarak yapım çalışmalarına başlandı. Yaklaşık 300 günde içme suyu paket arıtma tesisimiz 15 lt/sn kapasitesiyle çalışmaya başlayacak. Böylece ilçe halkımıza temiz, sağlıklı ve berrak içme suyu sağlayacağız. Mevcut olan eski içme suyu arıtma tesisi ise gerekli bakım ve onarım işlemlerinin yapılmasının ardından, yeni yapılacak olan içme suyu paket arıtma tesisinin hizmete girmesinin ardından yedek olarak kullanılmaya devam edecektir. İlçemize hayırlı olsun.''

Kaynak: AA