Konservatuvar Geleceğin Sanatçılarını Yetiştiriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı’nın yılsonu gösterileri tüm hızıyla sürüyor.

Konservatuvar Geleceğin Sanatçılarını Yetiştiriyor
Geçtiğimiz hafta içinde konservatuarın en gözde bölümlerinden yan flüt ve şan bölümleri muhteşem bir gösteri düzenledi.

Her iki bölümün öğrencileri sergiledikleri performanslarla geleceğin sanatçıları olduklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Leyla Atakan Kültür Merkezi’ndeki gösteri Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonu’nda gerçekleştirildi.

Her iki bölüm öğrenci velilerinin katıldığı gösteriyi Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürü Dr. Kenan Göçer’in yanı sıra konservatuar öğretim görevlileri Dilara Elagözlü, Sezai Altunel, Maya Tsetkhladze, Bahadır Öztürk ve Konservatuvar sorumlusu Tuğçe Ocaktar izledi.

Gösteride Yan Flüt Bölümü öğrencileri düet, trio(üçlü), quartet(dörtlü) ve solo performanslar sergiledi. Amadeus Mozart, Georges Bizet, Ludwing Van Beethoven gibi ünlü bestecilerin eserlerini başarı ile seslendiren öğrenciler izleyenlerden tam not aldı. Gösteride Şan Bölümü öğrencileri ise sesleri ile adeta büyüledi Ünlü müzikal ve operalardan örnekler veren öğrenciler Rossi’nin “Kedi” düetini de yine başarı ile seslendirdi. Öğrencilerin düeti seslendirirken başlarına taktıkları kedi kulakları sahne performanslarına renk kattı. Öğrencilere zaman zaman bölüm öğretim görevlisi Dilara Elagözlü flütüyle eşlik etti.

Konserin sonunda salonda gurur vardı. Veliler çocuklarını en iyi şekilde yetiştiren konservatuar öğretim görevlilerine teşekkür etti. Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürü Dr. Kenan Göçer de öğretim görevlilerine emekleri için teşekkür ederek, çiçek verdi .
Kaynak: İHA