Çorum Tkdk’dan Boğazkale’de Çalıştay

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çorum İl Koordinatörlüğü tarafından 6. başvuru çağrı dönemi tanıtım faaliyetleri kapsamında Boğazkale ilçesinde tanıtım toplantısı ve çalıştay düzenledi.

Çorum Tkdk’dan Boğazkale’de Çalıştay
Programa Boğazkale Kaymakamı Murtaza Dayanç, Belediye Başkanı Ali Rıza Soysat, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, uzmanlar ve çiftçiler katıldı.

TKDK Çorum İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, bugüne kadar 9 başvuru sahibi ile sözleşme imzaladıklarını belirterek, bu projelerden birisinin de Boğazkale ilçesinde olduğunu söyledi.

Et üretim işletmesi olan bu projenin şu anda uygulama aşamasına geldiğini dile getiren Kurşun, projenin ilçeye katkısının 493 bin 922 TL olduğunu belirtti.

Hititlerin başkenti olan Boğazkale’nin büyük bir tarihi hazineye sahip olduğunu belirten Kurşun, “Ancak bu hazineden yeterince faydalanamıyoruz, bu durumun bir takım sebepleri var, bu sebeplerden bir tanesi de ilçede yeterli düzeyde ve kalitede konaklama ve yeme içme tesisinin bulunmayışıdır” dedi.

İlçede taş işletmeciliği yapan sanatkarların bulunduğunu hatırlatan Kurşun, bu taş ustalarının hazırlayacakları projelerle hibelerden faydalanabileceğini sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA