Aziziye’de Emekler Sergilendi…

Aziziye Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen meslek edindirme kurslarına katılan hanımlar emeklerini görücüye çıkardılar.

Aziziye’de Emekler Sergilendi…
Aziziye Belediyesi’nin Dadaşkent’teki hizmet binasında yapılan açılışa Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Turanoğlu, ilçe protokolü ile kursiyerler katıldı.

Serginin açılış konuşması yapan Turanoğlu, ilçede açılan kurslarla ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Göreve başlarken oluşturduğumuz hizmet kervanımızın önemli bir kolu da şüphesiz sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında düzenlenen mesleki eğitim ve hobi kursları olmuştur. Hanımların sosyalleşmelerini çok önemsiyoruz. Onlara bu imkanı veriyoruz.” dedi.

Yapılan çalışmaların, asfalt, kilitli taş, çevre temizliği, park bahçe düzenlemeleri gibi klasik belediyecilik faaliyetleriyle sınırlı tutulmadığının altını çizen Başkan Cengiz, sosyal belediyecilik anlamında da ciddi atılımlar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

CENGİZ: SOSYAL BELEDİYECİLİKTE DE ÖNCÜYÜZ
“Bu sergide yer alan her bir eserde el emeği, göz nuru vardır.” diyen Başkan Cengiz, “Bugüne kadar, biçki, dikiş-nakış, makine nakışı, mefruşat, el sanatları, giyim, bilgisayar, İngilizce, taekwondo gibi kurslardan yıllık ortalama 400 kursiyer faydalanıyor. Hizmet etmek için çıktığımız bu yolda her gün bir adım daha ileri atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu meslek edindirme kursları, bunun en güzel örneklerinden biridir. Kimi bu vesile ile boş zamanlarını değerlendiriyor, kimi de aile bütçesine katkıda bulunuyor. Hanım kardeşlerimize böyle bir imkân sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün de el emeği göz nuru eserlerini bu sergide Aziziyeli hemşehrilerimizin ilgi ve beğenisine sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Cengiz, hedeflerinin kursları nitelik ve çeşitlilik bakımından artırarak, hizmet kalitesini üst seviyelere çıkarmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, kurslara desteklerinden dolayı Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

ÜNSAL: BU SERGİLER, ÖZVERİ VE FEDAKARLIĞIN ESERİDİR
Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal ise, kurslara katılan genç kızların büyük özveri ve fedakarlıklarla güzel eserler ortaya çıkardıklarını ifade ederek, “Bize düşen görev onların imkanlarını daha da iyileştirmek olacaktır. Toplumun temel yapısını oluşturan ailelerde hanımların yeri çok önemlidir. Bir nesli yetiştiren annelere ve anne adayı hanımların özgüven kazanmalarında, bilgi ve becerilerini geliştirmelerinde mesleki eğitim kurslarının önemli yeri vardır. İlçede bilgisayar operatörlüğünden, mesleki ve el becerilerini geliştirmeye yönelik onlarca kurs düzenlenmektedir. Sadece ilçe merkezimizde değil, bütün köylerimizde kurslar açılıyor. Nüfus sayısına göre en fazla kurs açan ilçeyiz. Bu kursların sayısı artarak devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından kursiyerlere protokol üyeleri tarafından sertifikaları dağıtıldı. Daha sonra serginin açılışı Kaymakam Ünsal, Başkan Cengiz ve Bölge Müdürü Ungan tarafından yapıldı. Protokol üyeleri daha sonra birbirinden güzel çalışmaların yer aldığı sergiyi gezdiler .
Kaynak: İHA