Siirt’in Kur’an Bülbülleri Bölge Birincisi Oldu

Siirt’te görev yapan din görevlileri Recep Honaz ve Ramazan Toprak, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla 26-27 Mayıs tarihlerinde Iğdır ve Şırnak illerinde yapılan hafızlık ve Kur’an-ı Kerim yarışmasında bölge birincisi oldu.

Siirt’in Kur’an Bülbülleri Bölge Birincisi Oldu
Iğdır ve Şırnak illerinde yapılan yarışmalara Van, Hakkari, Iğdır, Muş, Siirt, Bitlis, Bingöl ve Şırnak ili birincileri katıldı.

Yarışmaların sonunda Iğdır’da yapılan hafızlık yarışmasında birinci olan Siirt Merkez Şeyh Halef Camii müezzin-kayyımı Recep Honaz 17 Haziran 2012 tarihinde Erzurum’da, Şırnak’ta yapılan Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasında birinci olan Siirt Şeyh Yusuf El Garip Camii imam-hatibi Ramazan Toprak 24 Haziran 2012 tarihinde Kayseri’de Türkiye final yarışmasında bölge illerini temsil edecekler.

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, Erzurum ve Kayseri’de yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazanan Recep Honaz ve Ramazan Toprak’ı makamında kabul ederek, teşekkür belgesi verdi. Bölge birincileri Honaz ve Toprak’ı tebrik eden Müftü Arvas, Siirt'in bu tür faaliyetlerde yerinin her zaman ön sıralarda olduğunu belirterek, "Biz hocalarımızdan Kur'an hizmetleri noktasında adımızın Siirt olarak yapılacak Türkiye geneli hafızlık ve yüzünden okuma yarışmalarında duyurulmasını bekliyor ve başarılar diliyoruz" dedi.
Öte yandan Siirt-Aydınlar Tillo Kur'an Kursu öğrencisi Enes Kara, Van’da 23 Mayıs 2012 tarihinde düzenlenen Kur'an-ı Kerim okuma yarışmasında bölge birincisi oldu. Kara, 5 Haziran 2012 tarihinde Ankara’da yapılacak yarı finalde Siirt’i temsil edecek .
Kaynak: İHA