Ağbaba, Doğanyol’da Ziyaretlerde Bulundu

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Doğanyol ilçesini ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve beraberinde CHP İl Başkan Yardımcısı Erdal Akar, Disiplin Kurulu Başkanı Hakkı Akkoyun,Disiplin Kurulu Üyesi Yakup Korkmaz, önce Doğanyol ilçesi ve Gökçe beldesini ziyaret etti.

Ağbaba burada yaptığı konuşmada, "Şimdi sizler 2009 yılında oy kullandınız ve dediniz 'benim belediyemi şu kişi yönetsin.' Şimdi geçenlerde bir genelge yayınlandı; 13 tane belediyelik büyük şehir kapsamına alınıyor bu nedenle bir genelge yayınlandı. Genelgede diyor ki 'ey belde belediye başkanı hiç bir hizmet veremezsin' diyor, 'bir yer alamazsın' diyor. Bir yer satamazsın, bir yere yatırım yapamazsın, borçlanamazsın, borç veremezsin diye bir genelge yayınlandı.

Şimdi sizler oy verdiniz ne diye verdiniz borçlansın alsın satsın yatırım yapsın diye beldeyi yönetsin diye değil mi? Şimdi milli irade diyoruz böyle milli irademi olur mu?” diye sordu “Biz büyük şehir olsun diyoruz Malatya ama bu sistemle getirilen durum bütün şehir sınırı şehir oluyor yani bir uçtaki köyden bir diğer uçtaki şehire kadar büyük şehir kapsamına giriyor aslında büyük şehir olmuyor büyük köy oluşuyor büyük şehir şöyle olmalı bizim kanaatimizce Malatya bir pergel çizilmeli” diyen Ağbaba, “Malatya merkeze yakın beldeler merkezle birleştirilerek büyük şehir olmalı bakın gökçeye kimse hizmet getirmez Doğanyol’a kimse hizmet getirmez Malatya’dan Doğanyol’u yönetemezsin Malatya’dan Hasançelebi’yi yönetemezsin yani Malatya’dan en uçtaki köye hizmet götüremezsin yönetemezsin sen il genel meclisi olduğu halde buradaki hizmetleri yapamamışsın onun için büyük şehir böyle olursa bizim için Malatya için facia olur bunu dikkatinize sunuyorum” şeklinde konuştu.

Buradan Doğanyol ilçesine geçen Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, burada da vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti; vatandaşların sorunlarını dinledi .
Kaynak: İHA