Nlp Uzmanından Aile Uyarısı

NLP uzmanı ve davranış bilimci Ümit Hakan Bozkurt, aile kavramının çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Bir insan ailesinde çeyrekse, dışarıda bir numara da olsa yine de kendini çeyrek hisseder.Bu nedenle aile çok önemlidir” dedi.

Nlp Uzmanından Aile Uyarısı
Ordu Özel İdare Genel Sekreterliği’nde görev yapan personelin iş verimini artırmak amacıyla NLP uzmanı ve davranış bilimci Ümit Hakan Bozkurt tarafından bir seminer verildi.

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen hizmet içi eğitim seminerine Vali Orhan Düzgün, Genel Sekreter Selami Aydın, Genel Sekreter Yardımcıları Eyüp Elmas, Namık Uzunlar, Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam, başta Özel İdare olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan personeller katıldı.

Kurumsal motivasyon ve etkili iletişim konularında seminerler veren NLP Uzmanı ve Davranış Bilimci Ümit Hakan Bozkurt, öğleden önce ‘Hayatın Provası Yok’, öğleden sonra ise ‘Etkili İletişim ve Motivasyon Eğitimi’ konularında seminer verdi.

“AİLE MOTİVASYON KAYNAĞI”
Konuşmasında aile hayatının önemini vurgulayan Ümit Hakan Bozkurt, “Bir insan ailesinde çeyrekse, dışarıda bir numara da olsa yine de kendini çeyrek hisseder. Bu nedenle aile çok önemlidir” diye konuştu

İş ve özel hayatta doğru iletişimin önemine değinen Bozkurt, sevginin layık olana verilmesi gerektiğine dikkat çekti. İlişkilerde sadece alıcı veya sadece verici tutumun yanlış olduğuna dikkat çeken Bozkurt, maddi ve manevi paylaşımda dengeli olmayı önerdi. Hayatın getirdikleriyle birlikte ailenin unutulmasına değinen Bozkurt, “Lüzumsuz insanlara çok sevgi sunuyoruz ancak aynı sevgiyi yakınlarımıza gösteremiyoruz. Sevdikleriniz beş dakika da olsa değer verilmeyi bekliyor” şeklinde konuştu.

Hayatta insanların başına gelen her sorunu, doğruyu bulma yolunda bir fırsat olarak görmesi gerektiğini ifade eden Bozkurt, akıllı, mantıklı ve sabırla yola devam etmek gerektiğini, kalbin temiz tutulmasının önemli olduğunu ve sorun ne olursa olsun uzmanından yardım almanın gerekli olduğuna dikkat çekti.

Sahnede su bardağını kırarak, insanları kırmanın bu kadar kolay olduğunu ancak nasıl ki kırılan geriye gelmiyorsa, kırılan kalpler de eski haline dönemeyeceğini kaydeden Bozkurt, “Hayatın provası yoktur, hayat en acımasız eğitimcidir" mesajını verdi.

Sunumun ardından Vali Orhan Düzgün, Ümit Hakan Bozkurt’a çiçek takdim ederek teşekkürlerini sundu. Ümit Hakan Bozkurt ise Ordu’ya ilk kez geldiğini ve çok sevdiğini, memnun kaldığını sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA