Kültür Elçileri Projesi Çorum Ayağı Gerçekleştirildi

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ve Eti tarafından ortaklaşa düzenlenen "Kültür Elçileri" projesinin Çorum ayağı Mecitözü ilçesinde gerçekleştirildi.

Kültür Elçileri Projesi Çorum Ayağı Gerçekleştirildi
Mecitözü Kaymakamlığı ve belediyesinin de destek verdiği proje kapsamında Hitit Üniversitesi, Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Keskin, Atatürk İlköğretim Okulu'nda "Mimarlık ve Tarih" konulu bir seminer verdi.

Geleceğin teminatı olan çocuklara Türk tarihi ve kültürünün anlatılarak, tanıtılması gerektiğini dile getiren Keskin, "Kentini tanıyan çocuklar yaşadıkları yerleri daha çok sevecek, onu korumak isteyecek ve sahiplenecektir. Böylelikle toplumsal koruma bilincini çocuklarımız daha küçük yaştan itibaren kazanmış olacak. Bu sayede kırsaldan kente göçüde azaltmış olacağız" dedi.

Hitit Üniversitesi öğretim elemanları olarak kültürel toplumsal bilincin oluşmasında üzerlerine düşen sorumluluğun bilincinde hareket ettiklerini dile getiren Keskin, bu tür toplumsal projelerde gönüllü olarak görev alarak destek verdiklerini dile getirdi.

Seminerde mimarlığın ortaya çıkışı ve mimaride kullanılan yöntem ve teknikler hakkında da bilgi veren Keskin, daha sonra Osmanlı döneminde ilçeye yaptırılan hükümet konağı, askerlik şubesi ve il özel idare binası hakkında sinevizyon eşliğinde sunum yaptı.

Seminer sonunda sertifika töreni düzenlendi.

Törene İlçe Kaymakamı Cüneyt Epcim, Belediye Başkanı Selçuk Aksoy ve davetliler katıldı.

Törende konuşma yapan Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Yücel Aslan, yapılan eğitim ve etkinlikler sonucu gelecek yıllar adına bir yatırım yaptıklarını, öğrencilerin yaşadıkları kentin mimarisinden tarihine, coğrafyasından yaşam kültürüne kadar birçok alanda daha bilgili ve daha farkında bireyler olacaklarına inandıklarını belirtti.

Aslan'ın konuşmasının ardından projeye destek veren Mecitözü Kaymakamı Cüneyt Epcim, Yrd. Doç Dr. Esra Keskin, ÇEKÜL Vakfı eğitim uzmanları Cangül Özer ve Funda Baytöre'ye teşekkür plaketi verildi.

Yrd. Doç. Dr. Esra Keskin, öğrencilerle birlikte ilçedeki tarihi mekanları ziyaret ederek alan çalışması yaptılar.

2008 yılından itibaren yürütülen "Kültür Elçileri" projesi kapsamında 77 kentte toplam 4 bin kültür elçisi yetiştirmeyi hedefleniyor .
Kaynak: İHA