Hıdırellez Dönüşü Kaza: 9 Yaralı

Konya’da Hıdırellez etkinlikleri dolayısıyla gittikleri piknikten dönen ailenin içinde bulunduğu otomobilin kamyonetle çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2’i çocuk 9 kişi yaralandı.

Kaza, saat 19,30’da merkez Meram ilçesi Hatıp Caddesi Akören yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hıdırellez etkinlikleri dolayısıyla gittikleri piknikten dönen ailenin içinde bulunduğu Mustafa Alan (32) idaresindeki 42 NC 989 plakalı otomobil, kent merkezi istikametine giderken ana yoldan sola dönüş yapmak isteyen Mustafa Buğur (55) idaresindeki 42 SK 738 plakalı kamyonetle çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle savrulan otomobil, yoldan çıkarak şarampole sürüklendi. Kazada otomobilde bulunan sürücü Mustafa Alan ile aynı aileden Gülseren (50), Muhittin (7), Ahmet (22), Mehmet Ali (12) ve Tevhide Alan (31) ile kamyonette bulunan sürücü Mustafa Buğur, Fadime Ana Buğur (82) ve Mukaddes Buğur (53) yaralandı. Yaralılar için olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi. Sağlık görevlilerinin ilk müdahalelerinin ardından yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza sonrası aynı cadde yaşanan kazalara sitem eden Beybeys Mahallesi Muhtarı Ali Ermiş, “Akören yolu, uzunluk bakımından çok uzun bir yol. Bu yolda hiçbir önlem yok. Biz yetkililerden rica ediyoruz. Bir an önce bu kalabalık yola bir önlem alsınlar” diye konuştu.

Yaralı yakınları da, kazanın tarla yolundan çıktığı iddia edilen kamyonetin, sola dönmek istemesi üzerine meydana geldiğini ileri sürdü. Kazada yaralanan yolculardan Gülseren Alan’ın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı .
Kaynak: İHA