CHP İl Başkanlığı’na İsmail Aslan Seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı kongresi geçtiğimiz hafta sonunda yapıldı.

CHP İl Başkanlığı’na İsmail Aslan Seçildi
2 adayın yarıştığı kongrede, İsmail Aslan 85 oyla il başkanlığı görevine seçildi Gazi Cemal Düğün Salonunda düzenlenen CHP 34. Olağan Kongresine CHP Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, CHP İl Başkanı Hüseyin Yıldız, CHP Merkez İlçe Başkanı Mesut Sağır, belde belediye başkanları ve delegeler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede, divan teşekkülü oluşturuldu. Divan Başkanlığına CHP Milletvekili Dr. Muharrem Işık seçildi ve kongreye geçildi. Kongrede gündem maddeleri gereği faaliyet raporları, gelir-gider bilançoları okundu. Kongrede daha sonra delegelere söz hakkı verilerek konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda, birlik ve beraberliğe ortak vurgu yapıldı.

Delegelere hitaben konuşma yapan adaylar İsmail Aslan ve Ayhan Doğan, il başkanlığı görevine seçilmeleri durumunda yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. CHP Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık ise yaptığı konuşmada, CHP’nin ülke genelinde yürüttüğü siyaset ve Erzincan’da yapılan çalışmalar hakkında delegelere açıklamalarda bulundu. Konuşmaların tamamlanmasının ardından seçimlere geçildi. 163 delegenin oy kullandığı CHP 34. Olağan Kongresinde 85 oy alan İsmail Aslan CHP İl Başkanlığı görevine getirildi.

Diğer aday Ayhan Doğan ise delegelerin 78 oyunu aldı .
Kaynak: İHA