Boğazlıyan Çalapverdi Belde Belediyesi Yol ve Kaldırım Çalışmalarına Ağırlık Veriyor

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Çalapverdi Belediyesi bu yıl yol ve kanalizasyon çalışmalarına ağırlık verecek.

Boğazlıyan Çalapverdi Belde Belediyesi Yol ve Kaldırım Çalışmalarına Ağırlık Veriyor
Çalapverdi Belde Belediye Başkanı Mehmet Tanrıkulu, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yol, kaldırım ve kanalizasyon çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Özellikle beldemizden geçen Çayıralan-Sızır karayolu kenarlarına çift taraflı 5 kilometre kaldırım yapacağız. Belde içerisindeki 2,5 kilometre yolumuza kilitli parke döşeyeceğiz. Beldemizdeki kanalizasyon sorunun çözmek için bu yıl 3,5 kilometre kanalizasyon şebekesi döşeyeceğiz. Ayrıca beldemizde yeşil alanı artırmak için 4 bine yakın, çam, sedir ve akasya diktik onların bakımlarını yapıyoruz. İnşallah güz döneminde yine ağaçlandırma çalışması yapacağız” dedi.

Sosyal etkinlik olarak beldede asker uğurlamanın artık geleneksel hale geldiğini ifade eden Çalapverdi Belde Belediye Başkanı Tanrıkulu, “Beldemizde bulunan tüm asker adaylarımız sülüslerini aldıkları dönemde asker uğurlama programı düzenliyoruz. Halkımız yoğun ilgi gösteriyor, asker uğurlama programlarını bundan sonrada sürdüreceğiz” diye konuştu.

Beldelerinin tarihi bir alan içerisinde yer aldığını vurgulayan Tanrıkulu, “Beldemizden adeta tarih fışkırıyor. Yapılan araştırmalarda Hitit, Bizans ve Selçuklu dönemine ait kalıntılar yer aldığı belirlendi. Belediye olarak bu tarihi kalıntıların gün yüzüne çıkartılmasını istiyoruz ancak bizim buna gücümüz yetmiyor. Bazı üniversitelerden araştırmacılar tarihi alanlarımızla ilgileniyor. Ancak sponsor bulunamadığı için bir çalışma başlatılamıyor. Beldemizdeki tarihi kalıntılar gün yüzüne çıkartılsa bölgemiz turizm yönünden de gelişeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA