Türkkuşu'nun 77'nci Yılı Kutlandı

Türk Hava Kurumu'nun havacılık faaliyetlerinin yürütüldüğü Türkkuşu'nun 77. kuruluş yıl dönümü kutlandı.

Türkkuşu'nun 77'nci Yılı Kutlandı
THK Türkkuşu Etimesgut Tesisleri'nde düzenlenen Türkkuşu'nun 77. kuruluş yıl dönümü törenine, THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, eski YÖK Başkanı Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan, THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın ve Türkkuşu Genel Müdürü Serhat Büyükayan katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende daha sonra Türkkuşu tarihçesi okundu. THK GenelBaşkanı Osman Yıldırım konuşma yaptı. Yıldırım, 77 yıl önce kurulan Türkkuşu'nun bugüne kadar yüzbinlerce pilot, paraşütçü, planör, yelkenkanatçı yetiştirdiğini ve yetiştirmeye de devam edeceğini belirterek, "Ulu önder Atatürk'ün gösterdiği yolda istikbali göklerde arıyoruz. Türkkuşu'nun son yıllardaki en büyük özelliği Tükiye'nin ihtiyacı olan havayollarımız için pilotlar yetiştirmektir. Şu karşıda gördüğünüz gençlerimiz bugün eğitimlerini tamamladılar. Kendilerini kutluyorum. Türk Hava Kurumu olarakyeni yaptığımız planlama doğrultusunda artık ülkemizin bütün şehirlerinde eğitim görecek şekilde yeniden organize olmuştur. İzmir'in Selçuk ilçesinde, Antalya'da, Erzincan'da, Urfa'da, Samsun'da bu sene eğitimlerimiz devam etmekte ve gençlerin ayağına giderek onlara havacılık öğretmekteyiz. Kayseri, Bursa, Çorlu gibi yeni açılacak eğitim merkezlerimiz de bu sene hizmete girecektir. Hayırlı olsun. Türkkuşu, Türk halkına havacılığı sevdirmeye ve üstüne düşen görevi yapmaya devam etmektedir" diye konuştu.

Törende ayrıca Uçuş Eğitim Okul Müdürü Elif Ünal ve mezun kursiyerler adına bir kursiyer de konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra yeni mezun olan 24 kursiyerin mezuniyet törenleri yapıldı. Törenin sonunda model uçak, motorlu yelken kanat ve yamaç paraşüt gösterileri, planör akrobasi gösterisi, yangın uçağı su atma gösterisi ve paraşüt gösterisi yapıldı

Kaynak: İHA