Allgeau-Orient Rallye Özel Etabı Tamamlandı

2006 yılından buyana her yıl düzenlenen ve dünyanın en eğlenceli otomobil yarışlarından biri olan Allgeau-Orient Rallye'nin "Boğazkale Sfenksine Selam" adıyla yapılan özel ayağı tamamlandı.

Allgeau-Orient Rallye Özel Etabı Tamamlandı
14 ülkeden toplam 111 takım 355 araç ve 666'dan fazla pilotun katılımıyla Almanya'nın Allgau şehrinden başlayan rallinin Çorum özel ayağı sonunda Müze bahçesinde ödül töreni düzenlendi.

Törene Vali Nurullah Çakır, Garnizon Komutanı J. Alb. Hakan Saraç, Emniyet Müdürü Necmettin Emre, Allgeau-Orient Rallye Koordinatörü Nadir Serin ve sporcular katıldı.

Program öncesi Hitit Üniversitesi Halk oyunları ve yerel müzik grupları sahne aldı. Söylenen şarkılara eşlik etmeye ve foloklar ekipleri ile halay çekmeye çalışan misafir sporcular ilginç görüntüler oluşturdular. Vali Nurullah Çakır, "Boğazkale Sfenksine Selam" etabıyla yapılan etkinlikle Türk insanının geleneksel misafirperverliğini yurt dışından gelen konuklara ifade etme imkanının bulunduğunu söyledi.

Vali Çakır, herkese teşekkür etti. Allgeau-Orient Rallye Koordinatörü Nadir Serin, etkinliğe katılan tüm yabancı sporcuların Çorum halkının misafirperverliği karşısında şok olduklarını belirtti.

Ralli kapsamında geçilen tüm köylerde köylülerin kendileriyle yakından ilgilendiğini ve bu ilgi karşısında heyecanlandıklarını belirtti.

Çorum'a ilk gelen grup arasında yer alan 37 takım üyelerinden Marion Fisdher ise "Çok memnun kaldık. Yöresel yemeklerini beğendik. İnsanlarla halaylar çekip oyunlar oynadık. Her şey çok güzeldi" dedi.

37 takım üyelerinden Johann Markoo da, "Türkiye sınırlarına girdiğimiz andan itibaren Türk halkının sevecenliği ve yardımseverliği bizi son derece mutlu etti. Her şey için çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından yarışma sonunda Çorum etabını birinci tamamlayan Siberofeil Karowne, Back To The Roads ve Glockenstupfer takımlarına ödülleri verildi.

Yarışma sonunda Allgeau-Orient Rallye koordinatörleri tarafından da Vali Nurullah Çakır'a bir müzik aleti hediye edildi. Ralliye katılan sporcular ayrıca yanlarında getirdikleri müzik enstürmanlarını da Çorum'da bir okula hediye ettiler. Ödül töreni sonunda ralliye katlan sporcular Saat Kulesi'nde düzenlenen törenin ardından Samsun'a uğurlandılar .
Kaynak: İHA