Yarım Kalan Oyunun Senaryosuyla Uğurlandı

Ünlü oyuncu Cüneyt Türel dün son yolculuğuna uğurlandı. Türel için Harbiye Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nda düzenlenen törene sanatçı dostları ve sevenleri katıldı. Hayat arkadaşı Tilbe Saran, Türel’in tabutuna yarım kalan oyunları ‘Elin Elimde’nin senaryosunu bıraktı.

Yarım Kalan Oyunun Senaryosuyla Uğurlandı
TÜRK tiyatrosunun unutulmaz ismi aktör, yönetmen, sinema ve seslendireme sanatçısı Cüneyt Türel dün son yolculuğuna uğurlandı.

Cüneyt Türel için ilk olarak Harbiye Muhsin Ertuğrul Tiyatro Sahnesi 'nde tören düzenlendi. Türel 'in ailesi, sanatçı dostları ile sevenlerinin hazır bulunduğu törende ilk konuşmayı kızı Elif Türel yaptı. Babasının tabutuna sarılan Elif Türel 'in ardından Türel 'in hayat arkadaşı tiyatro sanatçısı Tilbe Saran, bir konuşma yaptı. Saran; “Çehov 'un mektuplarından taşan aşk gibi bizimki de tiyatro ipliğiyle örülüydü.

Bana güzel anılar bıraktın ama yüreğim şimdi ıssız kaldı. Şimdi sana ebediyete götürmen için son çalıştığımız oyunun metnini bırakıyorum” dedi. Saran eğer yaşasaydı Tiyatro Festivali 'nde sahneleyecekleri 'Elin Elimde ' adlı oyunun senaryosunu Cüneyt Türel 'in tabutunun üzerine bıraktı.

Gülriz Sururi 'nin Cüneyt Türel 'in tiyatro sanatına adım attığı anılarını paylaştığı konuşmanın ardından sahneye çıkan Yıldız Kenter, tüm salondakilere duygusal anlar yaşattı. “Her şeyi anlıyorum ama ölümü asla” diyen Yıldız Kenter konuşmasını “Yakında görüşmek üzere Cüneyt” diyerek tamamladı.

Cüneyt Türel için yapılan törenin ardından cenaze namazının kılındığı Teşvikiye Camisi 'ne geçen tiyatrocular, kılınan cenaze namazının ardından Cüneyt Türel 'i son yolculuğuna uğurlanacağı Zincirlikuyu Mezarlığı 'na alkışlar eşliğinde yolcu ettiler.

Tarık Akan, Kadir İnanır, Cihan Ünal, Erkan Can, Perran Kutman gibi tanınmış oyuncuların katıldığı cenaze namazına Cüneyt Türel 'in de rol aldığı 'Doktorlar ' dizisinin oyuncuları tam kadro olarak katıldı.