Yabancılar En Fazla Miras Konusunda Sıkıntı Yaşıyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yerleşik olarak oturan yabancılar, en fazla sıkıntıyı cenazelerinin defni ve nakli sırasında yaşıyor.

Yabancılar En Fazla Miras Konusunda Sıkıntı Yaşıyor
Ölüdeniz beldesinde yaşayan ve ağırlığını İngilizlerin oluşturduğu yabancıların sorunlarını dinlemek üzere komisyon oluşturuldu. İngiltere Fethiye Fahri Konsolosu Mustafa Şıkman başkanlığında kurulan komisyon yabancıların sorunlarını düzenledikleri toplantılarla dinliyor. Ayda iki defa olarak gerçekleştirilecek toplantıların ilki Ölüdeniz Belediyesi'nde yapıldı. Pro konsoloslar Deniz Süleyman ve Ahmet Dördüncü tarafından sorunları dinlenen yabancıların en büyük sıkıntıyı cenaze nakli ve miras paylaşımında yaşadıkları ortaya çıktı. Ayrıca defin sırasında da küçük sorunlar yaşadıklarını anlatan İngilizler, Türkiye'deki mülklerin aile bireylerine paylaştırılması sırasında bürokratik sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi. Yabancıların sıkıntılarını dinleyen komisyon üyeleri konuların çözümü için gerekli girişimlerde bulunacaklarını açıkladı.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan İngiltere Fahri Konsolosu Mustafa Şıkman, yabancıların Türkiye'ye adaptasyonu için bu tip toplantıların sürekli yapılacağını belirtti.

Kendilerine ulaşan pek çok sorunun çözümü konusunda olumlu adımlar atıldığını kaydeden Şıkman, "Yabancıların en fazla şikayet ettiği konuların başında ölüm ve defin işleri geliyordu. Defin işleri konusunda bütün sorunlar aşıldı. Ölüm sonrası Türkiye'deki mülklerin mirasçılara devri konusunda da gerekli girişimler yapılıyor. Bazı bürokratik sıkıntılar var. Bunların aşılması için çalışıyoruz. Bugün burada ilçedeki yabancılara Türk vatandaşlığına geçiş, Türk ehliyeti almak için izlenmesi gereken yollar, avukatlık ve tercümanlık hizmetleri hakkında bilgiler verdik." dedi.

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz da beldede 2 bin 200 yabancının mülk edindiğini söylerken, bunların yüzde 98'ini İngilizlerin oluşturduğunu belirtti.

Beldede yaşayan 4 bin civarında yabancının belde halkı ile huzur içinde yaşadığına işaret eden Yılmaz, kendilerinin de onlarla sürekli irtibat halinde olduklarını ve sorunlarını dinlediklerini sözlerine ekledi .