Ölüdeniz’de İngilizlere 2 Bin 200 Konut Satıldı

İngiltere’nin Fethiye Fahri Konsolosluğu tarafından Ölüdeniz Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıda beldede yaşayan İngiliz uyruklu yerleşik yabancılar yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Ölüdeniz’de İngilizlere 2 Bin 200 Konut Satıldı
İngiltere’nin Fethiye Fahri Konsolosluğu tarafından Ölüdeniz Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıda beldede yaşayan yerleşik İngilizler; olası bir cenaze işlemleri, Türkiye’deki miras hukuku, avukatlık işlemleri, Türkiye’de oturma izni, Türkiye’de sürücü belgesi işlemleri ve diğer sorunları ile ilgili olarak yerleşik İngilizler, fahri konsolosluk yetkilileri tarafından bilgilendirildi.

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Fahri Konsolos Mustafa Şıkman, konsolosluk yetkilileri Deniz Süleyman, Ahmet Dördüncü ve Keziban Yener, yerleşik İngilizlerin yörede yaşadığı sıkıntıları dinleyip, çözüm bulmaya çalıştı.

100’e yakın İngiliz uyruklu vatandaşın katıldığı toplantıda hoş geldiniz konuşması yapan Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, “Ölüdeniz ve Fethiye’de yabancı uyruklu vatandaşlara 2 bin 200 konut satılmıştır. Bunların yüzde 98’i İngilizler tarafından alınmıştır. Yörede yaşayan yerleşik yabancılar, emlak, çöp ve temizlik vergilerini belediyemize ödemektedirler. Bizler onların sorunlarını çözmek için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Fahri Konsolos Mustafa Şıkman ise “İngiliz Büyükelçiliği yılda iki kez bu toplantıların yapılmasını istemektedir. Biz de yerleşik İngiliz vatandaşlarımızın sorunlarını öğrenip, çözebilmek için onlarla bu toplantıları yapıyoruz. Yöreye gelen turistlerin ayrı, yerleşik İngilizlerin yine ayrı sorunları bulunmaktadır. Ölüm olaylarında miras sorunları, sürücü belgesi alma, avukatlık ve cenaze işlemleri gibi sorunları ile ilgili olarak bu toplantıda bilgiler aktarılmaktadır” diye konuştu.

Kaynak: İHA