Bakan Kılıç, Gençlerle Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Türk Lirasından 6 sıfırı attığımız zaman muhalefet partilerinden biri, 'o atılan 6 sıfır geri gelecek' demişti. Biz 6 sıfırı atalı 6 yıl oldu” dedi.

Bakan Kılıç, Gençlerle Buluştu
Malatya’da bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 'Malatya Gençlik Buluşması' adı altında gençlerle buluştu. Belediye konferans salonunda gerçekleştirilen programa Bakan Kılıç'ın yanı sıra AK Parti Milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz ve İhsan Koca, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve vatandaşlar katıldı.

Kılıç, “Bizler iktidara 2002 yılında geldik. Bizden önce hastanelerin durumu belliydi. İnsanlar hizmet alamıyordu. Bizler 2002 yılında seçim zamanı gittiğimiz yerlerde şunu söylüyorduk: 'Ankara’daki Bakan hatta Başbakan hangi sağlık hizmetinden yararlanıyorsa, dağdaki çoban da aynı sağlık hizmetinden yararlanacak.' Şimdi görüyoruz ki hem devletin, hem de özel hastaneler bu standardı yakaladı. Türk Lirasında 6 sıfırı attığımız zaman muhalefet partilerinden biri, 'o atılan 6 sıfır geri gelecek; gelmezse eğer Ankara Meydanında bağıracağım' demişti. Biz 6 sıfırı atalı 6 yıl oldu. Yabancı ülkelere gittiğimiz zaman harcama yaptığımızda bizim parayı çıkarttığımız zaman adamlar imzalatıp alıyorlardı bizden, 'paranın arkasında 6 sıfır var' diye. O imzalı aldıkları paraları da müzelere koyuyorlar” ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, bir gencin atanamayan öğretmenlerle ilgili sorusuna, “Bizim siyasetimizde aldatmak yok. Mezun olan gençlerin tamamının devlete atanması gibi bir olayı gerçekleştirmek dünyanın hiçbir yerinde yok. Tüm zamanların en çok öğretmen atayan hükümetiyiz. Devlete atama beklerken bir yandan da özelde çalışma bekleyin. Yoksa kura beklerken ömrünüzü o arada geçirmeyin. Bazı branşlarda planlama hatası olduğundan dolayı mezun sayısı fazlası olabilir. Şuan Avrupa ülkeleri arasında bizden başka memur ataması yapan başka ülke yok; çünkü ekonomileri çok bozuk. Mevcut memurlarının bile maaşlarını kırpmaya başladılar. Biz aynen yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA