Ambulans Hırsızı Yakalandı

Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı Derbent beldesinde çalınan ambulans, İzmir'in Selçuk ilçesinde bulundu.ambulansı çaldığı iddia edilen gencin akli dengesinin yerinde olmadığı bildirilirken; gencin, izmir'de bir camiden de "cenazemiz var" diyerek tabut aldığı öğrenildi.

Ambulans Hırsızı Yakalandı

Edinilen bilgiye göre, Turgutlu ilçesine bağlı Derbent beldesinde ortadan kaybolan ambulansın, akli dengesi yerinde olmayan Arif Ç. (20) tarafından çalındığı ortaya çıktı. Ayrıca söz konusu şahsın ambulansı çaldıktan sonra İzmir'in Pınarbaşı ilçesinde bulunan Pınarbaşı Kur'an Kursu Camii'ne giderek burada camii imamı Mehmet Erakbaba'dan 'Trafik hastanesinde iki cenazemiz var ve bir tabutumuz eksik. Cenazeyi yarın buraya getireceğiz' diyerek tabut aldığı öğrenildi.

Tabutu cami imamı ve cemaatinde yardımı ile ambulansa koyan A.Ç.'nin daha sonra İzmir'in Selçuk ilçesinde akşam saatlerinde Jandarma ekiplerince yakalandığı bildirildi.

BAŞKAN FARUK USLU: "ŞOKTAYIM"
Derbent Belediye Başkanı Faruk Uslu, "Ambulansımızın çalınması bizi son derece üzmüştü. Bulunmasına sevindik ancak yaşanan hırsızlık olayından sonra ortaya çıkanlar bizi hem güldürdü hem de şoka soktu. Söz konusu şahsı yakından tanıyoruz kendisinin akli dengesi yerinde değil. Ambulans, beldemiz için çok gerekli, tekrar bulunmasına sevindim. Bu konuda yoğun mesai harcayan Turgutlu Jandarma ekiplerine çok teşekkür ederim, emekleri büyük" dedi.

İMAM ERAKBABA: "TABUTUMUZU İSTİYORUZ"
İzmir'in Pınarbaşı ilçesinde bulunan Pınarbaşı Kur'an Kursu Camii İmamı Mehmet Erakbaba, "Öğle namazı çıkışında bir genç 'trafik hastanesinde iki cenazemiz var bir tabutumuz eksik belediye başkanımızın selamı ile bir tabut istiyorum, yarın cenazenin birini bu camiye getireceğim' dedi.

Biz de cemaatimizin de yardımı ile tabutu kendi ellerimizle ambulansa koyduk. Ancak İkindi namazı sonrası Selçuk Jandarma'dan beni aradılar ve ambulansın çalıntı olduğunu öğrendim ve çok şaşırdım şimdi tabutun gerigetirilmesini bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA