Selde Zarar Gören Esnafa Yardım Eli

Sütçüler ilçesinde geçen yıl meydana gelen selde işyerini ve makinelerini kaybeden marangoz Mehmet Ali Uysal'a, Vali Memduh Oğuz'un girişimi sonucu iş adamlarının desteğiyle malzeme yardımı yapıldı.

Vali Memduh Oğuz, Valilik'te düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hayırsever işadamlarıyla el ele vererek sel sonucu zarar gören marangoz Mehmet Ali Uysal'a malzeme yardımında bulunduklarını söyledi.

Mehmet Ali Uysal'ın borçlarını ödeyemediği için 3 ay cezaevinde kaldığını, bu durumun kendisini çok üzdüğünü belirten Oğuz, ''Cezaevinden çıktıktan sonra ziyaretime geldi. Bana yaşadıklarını anlattı. Araç ve gereçlerinin olmadığını, evini geçindirecek imkanının da olmadığını söyledi.

Ben de iş adamlarımızdan yardım istedim. Sağ olsunlar, onların desteğiyle vatandaşımızın malzemelerini temin ettik ve köyüne gönderdik. Arkadaşımızın tezgahını yeniden kurduk'' diye konuştu.

Vali Oğuz, hayırsever iş adamları Şükrü Başdeğirmen, Bahattin Şenol ve Fahri Tunç'a yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Mehmet Ali Uysal ise, Çobanisa köyünde marangozluk yaptığını, geçen yıl yaşanan sel sonucu iş yerindeki tüm malzemelerini kaybettiğini söyledi.

İş yerini kaybedince borçlarını ödeyemediğini, bu nedenle cezaevinde kaldığını anlatan Uysal, ''Sayın Valimizden Allah razı olsun. Allah devletimize zeval vermesin. Bu malzemelerle tekrar çalışmaya başlayacağım ve evime ekmek götüreceğim'' dedi .
Kaynak: AA