Kayseri'de Kurumlar Vergisi, Önceki Yıla Göre Yüzde 25 Arttı

Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı, 2011 yılı vergilendirme dönemi kurumlar vergisi rekortmenlerini açıkladı.

Kayseri’de vergi rekortmeni Boytaş Mobilya oldu. Firma, aynı zamanda Türkiye genelindeki kurumlar vergisinde ilk 100 şirket arasında yer aldı. Kurumlar vergisindeki artış geçen yıla göre yüzde 25 oldu. Kayseri Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, düzenlediği basın toplantısında kurumlar vergisi rekortmenlerini açıkladı.

2012 yılının Nisan ayında 8 bin 89 mükellef tarafından kurumlar vergisi beyannamesi verildiğini söyledi.

Özkök, verilen beyannameler ile 1 milyar 454 milyon 378 bin lira matrah beyan edildiğini ve bu tutarın üzerinden 284 milyon 868 bin lira kurumlar vergisi tahakkuk ettirildiğini ifade etti.

Beyan edilen matrah toplamının geçen yıla göre yüzde 27, tahakkuk eden verginin ise yüzde 25 oranında arttığını belirten Özkök, şu bilgileri verdi: "2011 yılı için en çok vergi veren kurumların listesini açıkladı.

İlk 100 arasında yer alan firmaların isimlerini bu listeye ekleyerek kamuoyu ile paylaştık. Buna göre, kurumlar vergisi rekortmeni olan Boytaş Mobilya, aynı zamanda Türkiye genelindeki kurumlar vergisi sıralamasında ilk 100 şirket arasında yer aldı. Çalışmalarımızın amacı da, vergi konusunda hassasiyet gösteren şirketlerimize teşekkür ediyoruz. Haksız rekabete neden olan, vergide adaletsizliğe yol açan kayıt dışı ekonomi ile mücadele etmek, kayıt dışını vergilendirmektir." dedi.

Kurumlar vergisine rekortmenleri arasında yer alan ilk 10 şirket şunlar; Boytaş Mobilya (Mobilya imalatı ve satışı), Merkez Çelik A.Ş. (Çelik tel imalatı), Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi (Elektrik dağıtım ve satış), Orta Anadolu A.Ş. (Pamuklu kumaş imalatı), İstikbal Mobilya (Mobilya imalatı), Boyteks Tekstil (Dokuma kumaş imalatı), Özkoyuncu Madencilik (Demir toptan ticaret-madencilik), Çinkom Çinko Kurşun Metal (Kurşun, çinko ve kalay madenciliği) ve Isısan Isı Sanayi (Merkezi ısıtma kazanları sanayi) .