Diyarbakır Valisi Toprak, Köyleri Ziyaret Etti

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Ekince, Cumhuriyet ve Hatipoğlu köylerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Ekince köyü ziyaretinde Vali Toprak, bir vatandaşın taziyesine katıldıktan sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Diyarbakır Batman Siirt Kalkınma Projesi kapsamında yapılan hayvan içme suyu ihtiyacını karşılayan göleti inceledi.

Yetkililerden göletin yaklaşık olarak 60 bin metreküp su depolama hacmine sahip olduğu, bin 200 büyükbaş, 2 bin 400 küçükbaş hayvanın yıllık su ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlandığını ve yaklaşık 550 bin liraya mal olduğu bilgisini alan Vali Toprak, hizmetin köyde hayvancılıkla uğraşan insanlara önemli katkı sağladığını söyledi.

Hayvanların su ihtiyaçlarını gidermek için daha önce önemli mesafeler kat ederek su kaynaklarına ulaştığını, bunun da süt ve et verimini olumsuz etkilediğini kaydeden Toprak, gölet sayesinde köyün hayvancılık faaliyetlerinin önemli ölçüde gelişeceğini bildirdi.

Cumhuriyet ve Hatipoğlu köyünde de vatandaşların sorunlarını dinleyen Toprak, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.

''Birlik ve beraberliğimizi koruyup aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlara fırsat tanımadıkça, her geçen gün millet olarak daha ileriye gideceğiz'' diyen Toprak, Hatipoğlu köyünde en kısa sürede bir çocuk oyun alanı yapılacağı müjdesini verdi .
Kaynak: AA