Şefaatli Gül Maltepe Dershanesi Öğretmenlerinden Kan Bağışı

Yozgat’ın Şefaatli ilçesinde eğitim faaliyetini sürdüren Gül Maltepe Dershanesi öğretmenleri, ilçede kurulan Kızılay çadırında kan bağışında bulundu.

Şefaatli Gül Maltepe Dershanesi Öğretmenlerinden Kan Bağışı
Kızılay Şubesi Kan Merkezi Doktoru Selçuk Cansız, ilçe meydanında kurulan Kızılay çadırında 3 günde 300 üniteye yakın kan topladıklarını belirterek, kan bağışında bulunmanın bir hayatı kurtardığını söyledi.

Dr. Cansız, "Her yıl Yozgat ve ilçelerini ziyaret ederek kan toplama faaliyetimizi sürdürüyoruz. İlçede 3 gündür kan topluyoruz ve vatandaşlarımızın oldukça yoğun ilgisiyle karşılaştık. Kan bağışında bulunmak her bakımdan, özellikle sağlık açısından faydalıdır. Kan verme kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur. Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur. Kandaki yüksek yağ oranı düşer. Kan bağışı kalp krizi ihtimalini yüzde 90 azaltır. Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesine çok büyük katkısı olur." dedi.

Kan bağışında bulunan Gül Maltepe Dershanesi öğretmenleri de her yıl kan bağışında bulunduklarını ve kan bağışında bulunmanın bir insanlık görevi olduğunu ifade etti.