Çanakçı 15. Kuşdili Festivali’ne Hazırlanıyor

Giresun'un Çanakçı İlçesi’ne bağlı Karabörk Beldesi Kuşköy Köyünde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kuş Dili Festivali'nin 08 Temmuz’da yapılacağı bildirildi.

Çanakçı 15. Kuşdili Festivali’ne Hazırlanıyor
Kuş Dilini Tanıtma Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Şeref Köçek, yaptığı açıklamada kuşdilinin (ıslıkla anlaşma), ilçenin Kuşköy köyü halkı tarafından haberleşme amacıyla kullandığını belirtti.

Kuşdilini yüzyıllardır haberleşmede kullandıklarını kaydeden Köçek, "Kültür ve Turizm Bakanlığı 2012 yılı 'İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası' aday listesini belirledi. Giresun Çanakçı Kaymakamlığımız tarafından Kültür Bakanlığına sunulan Kuş Dili Projesi Bakanlık tarafından yapılan değerlendirme sonucu UNESCO ‘İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası’ aday listesinde yer aldı.

Yöremizin yöresel ve folklorik değerlerini tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için her yıl “Kuş Dili Kültür ve Sanat Festivali”ni yapmaktayız. 08 Temmuz 2012 Pazar günü kuşdilinin kültürel miras olarak etkin bir şekilde tanıtılması ve yaşatılarak gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılması amacıyla bu yıl Uluslararası Kuş Dili Kültür ve Sanat Festivali'nin 15.'sini Çanakçı İlçesine bağlı Karabörk beldesi Kuşköy köyünde düzenleyeceğiz" dedi.

Kaynak: İHA