Kadın Dostu Kentler Ortak Programı

İçişleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu , Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliğinde ve İsveç Büyükelçiliği'nin mali katkılarıyla 12 il de yürütülen ve Gaziantep'in de pilot illerden biri olarak yer aldığı ''Kadın Dostu Kentler Ortak Programı'' kapsamında, il düzeyinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin güçlendirilmesi için stratejik planlar ve eylem programları toplantısı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, İl Genel Meclisi Üyesi Hatice Betül Büyükbeşe, İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu üyeleri de katıldı.

Vali Yardımcısı Yurdakul, konuşmasında, yerel eşitlik mekanizması içerisinde yer alan farklı kamu kurum ve kuruluşların görev, sorumluluklarını incelemek, kurumların yerel eşitlik eylem planı ve politika oluşturma aşamalarını yerinde görmek, yerel, bölgesel, merkezi düzeydeki kurumların eşitlik çalışmalarını izleme yöntemleri konusunda bilgi almak için bir araya geldiklerini belirtti.

Toplantıda, ayrıca 17-21 Nisan 2012 tarihlerinde İl Genel Meclisi Üyesi Hatice Betül Büyükbeşe ve Kadın Dostu Kentler Ortak Programı Gaziantep İl Koordinatörü Meltem Üçlerin de katıldıkları İsveç'in Stockholm kentinde edindikleri bilgileri paylaşacaklarını ifade eden Yurdakul, şunları kaydetti:

''İsveç'teki hukuki düzenlemeler ile Türkiye-deki düzenlemeler arasında ciddi bir fark yoktur. Biz de ülke olarak bir takım düzenlemeler yaptık. Burada sadece uygulama ile ilgili bir takım sıkıntılar var. Gaziantep özelinde, şehrin yapısına uygun mevcut durumu tespit edip hayata geçirme açısından adımlar atmalıyız.''

Meltem Üçler de Eylül 2011'den beri Gaziantep Valiliği koordinasyonunda yürütülen program kapsamında ilin durum analizini yapmak, ildeki sorunları tanımlamak için çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirdiklerini anlatarak, --Stratejik plan oluşturma ve ortak çalışma programı hazırlama sürecinde belirlenen müdahale alanları sağlık, eğitim, istihdam, katılım, kentsel hizmetler, şiddet çerçevesinde çalışma grupları bir araya gelerek ilin sorunlarını tanımlamıştır'' dedi.

-Hattuşa paneli ve atölye çalışması

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, ''2012 yılı Türkiye - Hollanda dostluğunun 400. yılı'' dolayısıyla ''Güneşin Bahçesinde Kargamış'tan Hollanda'ya Hattuşa'' adlı tiyatral - senfonik konser düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, konserin ardından yarın Ömer Ersoy Kültür Merkezi'nde yapılacak, Hattuşa paneli ve Hattuşa atölye çalışmasında da Hititler ve Geç Hititlerde sosyal ve kültürel yaşam, Hititlerde müzik kültürü ve Türk musikisi konuları uzmanları tarafından ele alınacak.

-Otogargara GKV'de sahnelendi

GKV Özel İlköğretim Okulu Tiyatro Kulübü, yıl boyunca sürdürdüğü çalışmalar sonucunda hazırladıkları ''Otogargara'' adlı komedi oyununu sahneledi.

Okulun Türkçe zümresi öğretmenleri yönetiminde sahnelenen oyunda altıncı, yedinci ve sekizinci sınıf öğrencileri rol aldı. Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı ve toplumsal sorunlarımıza dikkat çeken oyun, izleyicilere eğlenceli anlar yaşattı.

GKV Özel Okulları Genel Müdürü Atanur Vergili, yaptığı açıklamada, öğrencilerinin yeteneklerini tespit ederek eğitmeye ve özellikle güzel sanatlara yönelik ilgilerini geliştirmeye çalıştıklarını belirtti.

Vergili, ''Bu çabalarımızın sonuçlarını izlediğimiz bu mükemmel oyunla görmüş olduk. Tiyatro çalışmaları öğrencinin gerek ekip halinde gerekse bireysel olarak bir çok alanda başarılı olması yönünde önemlidir'' dedi.

Kaynak: AA