Valilik Kupası Sahiplerini Buldu

Erzincan Valiliğinin bünyesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Sporcu canlar kardeş okullar’ sloganı ile ‘Valilik Kupası 3. Erkekler Halı Saha Futbol Turnuvası’ kupa töreni düzenlendi.

Valilik Kupası Sahiplerini Buldu
Erzincan Valiliği koordinesiyle, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonuyla gerçekleştirilen “Sporcu Canlar Kardeş Okullar” Valilik Kupası Liseler Arası Futbol Turnuvası sonunda dereceye giren Refahiye Çok Programlı Lisesi, Özel Otlukbeli Hacı Ali Akın Lisesi, Milli Egemenlik Anadolu Lisesi ile Fatih Teknik Endüstri Meslek Lisesi kupalarını aldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda yapılan kupa törenine Erzincan Valisi Selman Yenigün, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Vali Yardımcıları Abdullah Çiftçi ve Mehmet Kurt, İl Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, İl Milli Eğitim Müdürü Nemci Özen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu, resmi kurum ve kuruluşların müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardında açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Nemci Özen; “Türkçe de delikanlı diye bir tabir vardır. Bu kanları deli olduğu için söylenmemiştir. Bu gençlerin coşkulu, hareketli ve enerji dolu oldukları için söylenmiştir. Her şeye çabuk adapte olabilen, hayatın içerisinde kendisine bir yol bulmaya çalışan aceleci bir yapıyı tanımlar. Biz okullarda onların dimağlarını müspet bilimle doldururken onların bu enerjilerini de sporla, olumlu davranışlarla süsleyemezsek o zaman onların bu yönlerini farklı niyetlere sahip insanlar her zaman bir şeylerle doldurmanın arayışı içinde olacaklardır” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen İl Emniyet Müdürü Mustafa Elaman; “Ülkemizde çeşitli örgütlerin ve zararlı fikir akımlarının hedef kitlesi halinde bulunan gençlerin ve öğrencilerin sosyal hayatın farklılıklarıyla tanışmaları, akılcı faaliyetler içinde bulunmaları ve özellikle terör örgütlerinin faaliyetlerinden uzak kalabilmeleri için bedensel ve zihinsel aktivitelere yönlendirilmeleri toplumsal hayata hazırlanmaları gerekmektedir” dedi.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır; “Turnuvanın kapanış programının 19 Mayıs Atatürk’ ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sonrasına denk gelmesi ayrıca anlamlı olmuştur. Bir ülkenin açıkçası kurtuluş mücadelesinin başladığı takvim ve tarihe vurgu yapılması anlamında bir bayramın gençlere ithaf edilmesi bu ülkenin geleceği olarak gençlerini görmesinin en büyük göstergesinden ve nişanelerinden birisidir” dedi.

Son olarak bir konuşma yapan Erzincan Valisi Selman Yenigün; “Türkiye’mizin geleceği büyük Türkiye’ yi oluşturacak olan gençlerimiz bizim gözbebeğimizdir. Onlarla ilgili onları güçlendirecek, onları daha üst eğitim seviyesine getirecek, onları fiziksel ve ruhsal anlamda geliştirecek her türlü faaliyet ve çaba en üst seviyede takdire hak kazanmış demektir. Çünkü gençlik dediğimiz zaman geleceğin Türkiye’ si göz önüne gelmektedir. Eğer biz gençliğimizi iyi eğitiyor, onları hem ruhen hem fiziksel anlamda geliştirecek faaliyetler içerisinde yer alıyor ve bunları gerçekleştirebiliyorsak işte gelecekteki Türkiye de dünya da hak ettiği en ön sıralarda ki yerini alacaktır. Buna kimsenin şüphesi olmaması gerekir ve buna yürekten inanıyoruz” dedi.

Tören de yapılan konuşmaların ardından dereceye giren okullara protokol tarafından kupaları verildi.

Yapılan turnuva sonrası Refahiye Çok Programlı Lisesi dördüncü, Özel Otlukbeli Hacı Ali Akın Lisesi üçüncü, Fatih Teknik Endüstri Meslek Lisesi ikinci ve Milli Egemenlik Anadolu Lisesi birinci oldu.

Valilik, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde düzenlenen ‘Valilik Kupası 3. Erkekler Halı Saha Turnuvası’ Nisan ve Mayıs aylarında yapıldı. Geleceğin Türkiye’sini şekillendirecek olan gençlerin, sporun birleştirici etkisi ile spora ve sporcuya özendirerek, sosyal etkinlikler ile toplumsal ilişkilerinin geliştirilmesini destekleyecek olan futbol turnuvası projesine 20 liseden 200 öğrenci katıldı.

Kaynak: İHA