Turizm Konseyi, Vali Yardımcısı Turgay İmamgiller'in Başkanlığında Toplandı

Vali Yardımcısı Turgay İmamgiller, Turizm Konseyi'nin belirlediği envanter çalışmasının çok önemli sonuçlar getireceğine inandığını söyledi.

İmamgiller, Valilik Fikret Kiraz Toplantı Salonu'nda düzenlenen Turizm Konseyi toplantısında, 2007'de kurulan komisyonun bugüne kadar yaptığı çalışmalarla güzel çalışmalara imza attığını ifade etti.

Konseyin 5'inci toplantısını yaptığını hatırlatan İmamgiller, 'Bugün burada yapılan çalışmaları gözden geçirerek eksiklerimizi tamamlamaya çalışacağız. Ayrıca konsey üyelerinin görüş ve önerileri de bizim için çok önem taşıyor'' diye konuştu.

Bu tür toplantıların iyi değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden İmamgiller, ''Bugüne kadar güzel çalışmalar yapıldı. Özellikle envanter çalışmasının çok önemli sonuçlar getireceğini inanıyorum'' diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ise yapılan çalışmalarla ilgili sunum yaptı. Küçüdağlı, turizm eylem planı çerçevesinde hazırlanan 56 projenin 9'unun tamamlandığını, 47 projenin ise devam ettiğini belirtti.

-Andırın'da kermes-

Andırın Müftülüğü'ne bağlı Kur'an Kursu öğrencileri tarafından kermes düzenlendi.

Andırın Kaymakamı Alper Çifci, İlçe Mili Eğitim Müdür Vekili Yakup Dal ve İlçe Müftüsü Yaşar Doğru kermesin açılışına katılarak alışveriş yaptı.

Bir hafta süreyle açık kalacak olan kermeste el işi, hediyelik eşyalar ve yiyecek satışının yapıldığı belirtildi. Kermesten elde edilecek gelirin Kur'an kurslarının ihtiyaçlarında kullanılacağı ifade edildi.

-Yumaklıcerit Belediyesi araç parkurunu genişletiyor-

Pazarcık İlçesine bağlı Yumaklıcerit Belediye Başkanı Murat Ceyhan, araç parkurunu genişlettiklerini ifade etti.

Ceyhan, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, beldede kanalizasyon, yol ve kilit taşı yapımının büyük bölümünü, içme suyu şebekesinin ise yüzde yüzünü tamamladıklarını kaydetti.

Alt yapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Ceyhan, bu amaçla araç parkurunu da genişlettiklerini sözlerine ekledi .
Kaynak: AA