Organ Naklinde Bir Üzüntü, İki Sevinç

Balıkesir'de beyin ölümü gerçekleşen 73 yaşındaki 3 çocuk annesi Fatma Alp'in Bursa'ya götürülen organlarından karaciğerinin, deforme olduğu için özel hastanede bekleyen hastaya nakledilemediği bildirildi.

Organ Naklinde Bir Üzüntü, İki Sevinç
Yaşlı kadının 2 böbreğinin ise Uludağ Üniversitesi'ndeki 2 hastaya başarıyla nakledildiği açıklandı.

Fatma Alp'in yeğeni Ersin Keser (45), halasının beyin ölümü gerçekleştikten sonra Dr. Bekir Akdemir'in organ bağışı teklifini hiç düşünmeden kabul ettiğini, babasıyla birlikte bağış formlarını imzalayıp organ bekleyen hastalara umut oldukları için büyük mutluluk duyduklarını anlattı. Ocak ayında büyük bir acı yaşadığını söyleyen Ersin Keser, "5 yaşındaki oğlum Egemen'i karaciğer yetmezliği yüzünden Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdük. Burada tedavisi sırasında Doktorlar karaciğer nakli yapılması gerektiğini söyledi.

Organ bağışı bekledik, çocuk 5 gün sonra öldü. Orada ne çektiğimi ben biliyorum. Bu olay bana organ bağışı için bir sebep oldu. Yaşayan bilir. Ben Türkiye'de herkesi sağlığında organ bağışında bulunmaya davet ediyorum. Elbette üzüntülüyüz ancak halamın organlarını bağışlayıp başkalarının hayatlarını kurtardığımız için çok mutluyuz" dedi.

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Bekir Akdemir de Ersin Keser'i bu insani davranışlarından dolayı tebrik etti. Akdemir, organ bağışlarının artmasında büyük rolü olduğunu söylediği basın kuruluşlarına da teşekkür etti.

Savaştepe Devlet Hastanesi'ne ait bir evden bakım aracıyla Balıkesir'deki hastaneye gelen Ersin Keser, halasının cenazesini alıp Savaştepe ilçesine götürdü.

Öte yandan, Bursa ekibinin sabaha karşı başladığı operasyonlarda karaciğerin yağlanma sebebiyle son anda nakledilemediği ancak diğer iki böbreğin başarıyla nakledildiği bildirildi.

Kaynak: İHA